Diada d’amnistia i autodeterminació… pregària… sense armes ni GAL

174

La Diada Nacional (Nacional sí, regionalistes de PSOE i VOX…) de Catalunya es celebra una altra vegada pacientment, pacíficament i esperançadament aquest 11 de Setembre. Diada d’amnistia i autodeterminació sense armes i, oi Felipe González i Alfonso Guerra, ni GAL.

2.- Tots els règims del món, com l’espanyol, commemoren les seves festes nacionals amb exhibició de forces armades  i un armament  costós d’última generació. No és el cas de Catalunya que vol viure en llibertat,  democràcia, solidaritat, plena sobirania nacional.

3.- I  vivint amb respecte a totes les postures religioses i laiques, la Lliga Espiritual de la Mare de Déu de Montserrat convoca aquest 11S una missa en record dels patriotes catalans, a les 10 del matí a la basílica de Santa Maria del Mar de Barcelona. Aquesta pregària és una tradició que es remunta al 11 de setembre de 1886 “en sufragi i acció de gràcies pel defensors de les llibertats catalanes i per tots els patriotes que han lliurat la seva vida al servei de Catalunya”. Aquesta pacífic tradició només es va i interrompre durant la Guerra Civil o per prohibició governativa les dictadures de Primo de Rivera  i Franco.

4.- Amnistia i autodeterminació van lligats. Cal amnistiar tots aquells i aquelles que, d’una manera o altre i de manera directa o indirecta, abans o després, son perseguits per exercir el legítim dret d’autodeterminació dels pobles.

5.- El Comendi de la doctrina social de l’Església (catòlica) defensa els drets i les llibertats de totes les persones i de tots els pobles. Segueix un resum sintètic d’algunes de les seves significatives afirmacions que interpel·len als cristians i a les persones de bona voluntat.

– “L’arrel dels drets de l’home s’ha de cercar en la dignitat que pertany  a tot ésser humà”.

-“Cal tutelar els drets de l’home no tant sols individualment, sinó també en conjunt: una protecció parcial d’aquests drets es traduiria en una mena de reconeixement fallit”.

-“El camp dels drets de l’home s’ha estès als drets dels pobles i de les nacions”.

-“L’Església és conscient  que la seva missió essencialment religiosa inclou la defensa i la promoció dels drets fonamentals de l’home”.

-“El compromís pastoral es desenvolupa en una direcció doble, d’anunci del fonament cristià dels drets de l’home i de denuncia de les violacions d’aquests drets”.

Comparteix aquesta entrada