Meritxell Batet, candidata del PSOE a Barcelona, contra el català

179

PUNT.- Meritxell Batet, presidenta del Congrés de Diputats amb un sou anual de 236.710 euros i candidata del PSOE a Barcelona, imposa el castellà i prohibeix el català al Congrés.

CONTRAPUNTS. 1) La candidata del PSOE, en plena sintonia amb Salvador Illa, ho ha dit en un debat entre candidats en resposta a una intervenció d’Albert Botran (CUP). La socialista espanyola diu que el reglament del Congrés “obliga” a tothom a parlar en castellà. Batet, però, ha estat desmentida per nombrosos internautes a les xarxes socials que deixen clar que aquest reglament no prohibeix expressament parlar en català ni tampoc especifica que s’hagi de fer en castellà.

2) Batet, a mes, va dir en el seu dia que “els diputats han d’expressar-se en llengua castellana que es la de tots”. Es un “argument” suprematista propi dels sectors ultra espanyolistes.

3) I es que no consta que Batet hagi fet res a favor del català al Congrés per aplicar a la pràctica els drets humans en matèria lingüística que estan per sobre de qualsevol reglament.

4) Un dels internautes, Josep Lluís Alay (Junts), comenta: “Meritxell Batet té reservat un lloc a la història de Catalunya com una de les prohibicionistes de la llengua catalana per la seva vergonya eterna. Quina mala consciència…”

Comparteix aquesta entrada