Barcelona. Guerra bruta d’Espanya contra Catalunya

246

“¿Barcelona, una batalla catalana i espanyola” com escriu Lluís Foix, vincultat a La Vanguardia? Es una manera d’interpretar la realitat. Hi ha una altra manera de veure-ho. La guerra bruta d’Espanya -o del règim espanyol, si es vol- es dona sobretot a Barcelona contra la sobirania de Catalunya. Els unionistes volen que Barcelona sigui una província espanyola, no la capital nacional de Catalunya.

2.- Fa vuit anys, les clavegueres de l’estat presentaren en Xavier Trias com un evasor. Contaren amb la complicitat destructora d’Ada Colau. L’acusació fou una falsedat més. Fa quatre anys les clavegueres de l’estat utilitzaren a l’ultra Manuel Valls, amb la complicitat de Colaufrau, per boicotejar la candidatura d’Ernest Maragall. Ara la guerra bruta ha consistit en l’operació contra el tàndem Trias / Maragall. Participants d’aquesta operació espanyolista son Jaume Collboni (PSOE), Ada Colau (Comuns), Daniel Cirera (PP) que s’alia amb l’ultra VOX.

3.- Collboni i la seva claca mediàtica ja no poden enganyar parlant de que a Barcelona hi ha un govern municipal amb un eix social “progre” perquè es basa en peperos i voxistes. Tampoc poden parlar de que son “constitucionalistes” perquè és impossible que una Constitució que és pretén democràtica doni carta blanca a moltes actuacions del PSOE que violen el drets humans, de les persones i dels pobles… Els GAL no son constitucionals. La repressió del 155 no es pròpia d’una Constitució democràtica. El Catalangate no es constitucional. La poli patriòtica no es constitucional. Les clavegueres de l’estat no son constitucionals. La repressió contra els emigrants marroquins a Melilla no es constitucional.

4.- La resposta del sobiranisme / independentisme democràtic i pacífic passa, com a mínim, per realitzar dues actuacions. Primera: enfortir la seva cohesió interna i actuar de manera acordada a Catalunya i arreu, plantant cara a la guerra bruta. Segona: anar a les urnes, ara toca el proper 23 de juliol, per no perdre cap vot perquè si tu no hi vas, ells (PSOE, PP, Comuns de Colau, VOX) tindran mes força.

5.- Xavier Trias, referint-se als practicants de tanta guerra bruta i tanta mentida, ho expressa amb aquestes expressives i contundents paraules: “Que us bombin a tots!”. “Bombar: expressió emprada per a engegar algú” (Diccionari de la llengua Catalana)

6.- El periodista Rafael Jorba comenta amb demagògia lerrouxista: “Si un noi del Guinardó hagués dit ahir i repetit avui ‘que us bombin, que us bombin’ seria un groller i un xava; sí ho diu i ho repeteix tot un senyor de Barcelona, és una mostra d’elegància i de ‘savoir faire’. Encara hi ha classes”. Rèplica a Jorba… Jo també sóc un groller i un xava. En Rafael demostra que no entén res o no vol entendre. El finolis Jorba ha de saber que en Trias es refereix als que practiquen el joc brut en la política, als que inventen falsedats i mentides per destruir als adversaris. A tots ells, els hi diu: “Que els bombin”.

Comparteix aquesta entrada