Godonià Àlvaro. Egolatria, silencis significatius, discurs preocupant

173

El godonià Francesc-Marc Álvaro, periodista i/o polític, que serà el número tres de la candidatura d’ER a Barcelona en les eleccions espanyoles del 23 de juliol, escriu un article a “nació” amb un discurs molt preocupant i amb silencis significatius.

2.- Àlvaro, en el llarg text titulat “Ara que salto”, escriu sobretot de si mateix, del seu ego, per auto justificar-se. “Egolatria: Adoració, amor excessiu, de si mateix” (Diccionari de la llengua catalana). Repeteix obsessivament “aniré”, “salto”, “afegeixo”, “em rellisca”, “penso”, “brindo”…

3.- Fa silencis significatius en sintonia amb l’espanyolisme de La Vanguardia i les renuncies de l’actual cúpula d’ER.  Álvaro no menciona ni una vegada el dret d’autodeterminació de Catalunya. Només parla, com qualsevol nacionalista espanyol de dretes i/o d’esquerres,  de “la llibertat plena de Catalunya”. Àlvaro, encara que dedica molt espai a la seva biografia, no fa cap referència al seu llarg i mimat pas per La Vanguardia, diari de Javier de Godó, conde de Godó i Grande de España, amic fidel i entranyable de Juan Carlos I, imposat com a rei pel dictador Francisco Franco i avui fugat per obscurs afers financers i de faldilles.

4.- Àlvaro, en canvi, fa un discurs democràticament preocupant i perillós. Al parlar de la seva historia personal empra l’expressió “la meva sang”. Poc abans havia escrit  que “els enemics voldrien que em trenqués coll i barres”. Òndia Francesc-Marc, fent-se el màrtir de la causa espanyola! Feixistes son els que tracten als adversaris com enemics.

5.- Val més dedicar-se a denunciar comportaments feixistes. Feixisme son els GAL. Feixisme és el a por ellos. Feixisme és prohibir votar i apallissar els que van a les urnes. Feixisme es polvoritzar la divisió democràtica de poders. Feixisme es la massacre a Melilla dels immigrants del Marroc. Feixisme es el Catalangate. Feixisme es la policia patriòtica. Feixisme son les clavegueres de l’estat. Feixisme es imposar el castellà i prohibir el català al Congrés i al Senat. Feixisme es violar la presumpció d’innocència com s’ha fet contra la presidenta del Parlament, Laura Borràs.

6.- Feixistes son els partits, els diaris, els polítics i els periodistes que donen suport polític, parlamentari i mediàtic als partits que son i/o practiquen el feixisme.

Comparteix aquesta entrada