Advocat Queralt, vinculat a ER, ¿és vostè corrupte?

324

PUNT.- Joan Josep Queralt, catedràtic i advocat penalista, forma part del consell assessor de la candidatura d’Ernest Maragall (ER) a la ciutat de Barcelona. Molt present a mitjans radiofònics i televisius, ¿gràcies al comissari polític Sergi Sol (ER)? Alhora escriu contra la presidenta del Parlament, Laura Borràs (Junts). Ho acaba de fer en dos articles, “Lawfare o no (I)” i “Lawfare o no (II)” a www.elnacional.cat.

CONTRAPUNTS.- 1/ Dirigents d’ER (España Reunificada), al que Queralt està públicament vinculat, difonen obsessivament a través dels seus poderosos i subvencionats aparells mediàtics que Laura Borràs és una política corrupta. Així ho fan malgrat que fins i tot la sentencia del tribunal presidit pel molt espanyol Jesús Maria Barrientos no parla de corrupció. Però, ai las, Queralt explica la seva peculiar teoria: “La corrupció no es només quedar-se amb diners, sinó també, mitjançant desviació de poder, obtenir rèdits personals. O el que és el mateix: posar al servei dels designis personals, hi hagi guany patrimonial o no, les estructures per a satisfer el bé comú, que és la finalitat dels serveis públics en una democràcia”.

2/ Queralt dispara contra Borràs. Però tenint en compte tot el que s’ha exposat fins ara, Queralt podria disparar-se contra si mateix i preguntar-se: ¿Soc jo, Joan Josep Queralt, un corrupte? ¿Per què accepto assessor al candidat d’ER? ¿a canvi de res? ¿per obtenir algun rèdit personal?

3/ I es que el que està plantejat és l’anomenada lawfare. Aquella guerra judicial consistent en utilitzar el sistema legal contra un enemic per perjudicar-lo i des legitimar-lo. Sí, hi ha una guerra judicial contra l’independentisme català democràtic i pacífic. L’ofensiva política, partidista, mediàtica  i judicial contra Laura Borràs no s’hauria donat si no hagués estat presidenta del Parlament de Catalunya ni lideressa de Junts.

4/ No és pot ser equidistant en aquesta guerra jurídica-política. Queralt o està a favor de la sentència condemnatòria emesa pel tribunal presidit pel molt espanyol Jesús Maria Barrientos, judici i sentència criticats per demòcrates i experts juristes, o s’inclina per Laura Borràs i els sòlids arguments del seu advocat Gonzalo Boye que tantes victòries jurídiques obté a la Unió Europea contra el desprestigiat sistema judicial del règim espanyol.

5/ Queralt faria  be de llegir un text documentat i implacable de l’advocat gallec Xoán-Anton Pérez-Lema publicat el passat dia a www.elnacional.cat amb el títol “Laura Borràs haurà de ser finalment absolta”. Però potser Queralt no té temps de llegir-lo perquè es dedica a assessorar al candidat municipal d’ER (España Reunificada) a la ciutat de Barcelona.

Comparteix aquesta entrada