La Verge de Montserrat, l’autodeterminació i votar no son terrorisme

266

La Mare de Déu o Verge de Montserrat no és terrorista. La Moreneta, talla romànica policromada del segle XII i patrona de Catalunya, el monestir benedictí, els monjos constitueixen un lloc de trobada amb gent de bona voluntat al llarg de la història, també a la  clandestinitat durant les dictadures i en el present amb adn franquista. Punt de trobada obert a tothom, creients i agnòstics, inclosos els que promouen una Catalunya democràtica, lliure, solidaria, culta i que vol una relació amb Espanya sobre la base del mutu respecte a la sobirania d’ambdues nacions.

2.- Montserrat es fidel al missatge evangèlic de Jesús i al plantejament eclesial. Es fa seva la Doctrina Social de l’Església catòlica que assumeix explícitament el Pacte Internacional dels Drets Civils i Polítics, aprovat per Nacions Unides 1976) i ratificat pel règim espanyol (1977). El primer article estableix: “Tots els pobles tenen el dret d’autodeterminació”.

3.- La conclusió es clara. La Verge de Montserrat no es terrorista. L’exercici del dret d’autodeterminació no és terrorisme. Votar a les urnes no és terrorisme. No es terrorisme diguin el que diguin l’aparell  judicial, fiscal, policial, polític, institucional i mediàtic del règim espanyol que, violant els drets i les llibertats de les persones i dels pobles, consideren que l’independentisme català es terrorisme.

4.- Per això en senyal de protesta algú presenta a les xarxes socials una impactant Verge de Montserrat amb una arma a les seves mans. Imatge impactant per mostrar l’absurditat dels qui sostenen que l’autodeterminació és terrorisme. Però la Verge, ara i des de sempre, només porta als seus braços l’infant Jesús. Un Jesús bo, innocent, pacificador que anys mes tard, però, és perseguit i condemnat pel poder polític, judicial i militar de l’ocupant romà amb el col·laboracionisme de la cúpula religiosa jueva, no del poble jueu.

Comparteix aquesta entrada