“Ara descansa, t’estimarem sempre”, paraules filials a Ricard Julià, una vida plena i mort de càncer

464

El sarrianenc Ricard Julià Capdevila ha mort en la pau de Crist aquest divendres a 69 anys a causa d’un càncer. Una vida plena vinculada a l’associacionisme i als moviments de lleure i juvenils del país. Va iniciar-se a l’escoltisme a 16 anys. Fou cap d’agrupament i secretari general de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya. Va ser voluntari en l’alfabetització de gitanos a la Perona. Va fundar i presidir el Consell Nacional de Joventut de Catalunya. Com a membre de la Direcció General de Joventut de la Generalitat, va promoure la creació del Carnet Jove.

2.- Arrelat a Sarrià amb la seva dona i els seus tres fills, va promoure la vida cívica del barri i, en especial, del Centre Parroquial i del Centre Cultural Sant Vicenç de Sarrià, que es va fundar mentre era president del Centre Parroquial, i del Teatre de Sarrià. Va ser un dels fundadors i president de la Taula d’Entitats de Sarrià, coordinadora del teixit associatiu del barri.

3.- Ricard Julià i la seva dona, Montserrat Morera (del consell de redacció de El Pregó, eclesial d’informació i opinió), es varen fer càrrec del Centre de Sarrià l’any 2008, quan Morera va ser proclamada presidenta del Centre Parroquial i Julià membre de la Junta. Calia un nou impuls. Avui el Centre Cultural Sant Vicenç de Sarrià és una associació viva i el Teatre, la principal infraestructura cultural del barri. També ha estat tresorer de la Federació d’Ateneus de Catalunya i dissabte passat va ser escollit vicepresident de la mateixa entitat, càrrec que no haurà pogut exercir.

4.- Persones de l’entorn Julià / Morera s’expressen amb aquestes paraules esperançades i de compromís: “El nostre pare, marit, avi, germà i amic Ricard Julià Capdevila ens ha deixat a causa d’un càncer. La seva marxa prematura ens dol i ens compungeix, però ens alegra tot el que hem viscut al seu costat, els projectes compartits i tot l’exemple que ens va donar amb la seva vocació de servei, amor al país i a la seva gent. La vetlla serà privada, però tothom qui el vulgui acomiadar ens pot acompanyar el dilluns, 3 d’abril, a les 11h a l’Església de Sant Vicenç de Sarrià. Gràcies per les mostres de suport. El Ricard ha estat una persona molt estimada i el seu record viurà amb nosaltres per sempre”.

5.- Un dels fills, Franky, ha expressat el seu condol a les xarxes… “Aquesta nit ens ha deixat el papa. El nostre estimat Ricard Julià Capdevila. Ha anat tot massa despresa i hem passat de l’alegria pels bons resultats de la malaltia a les males noticies em tot just una setmana. Fins l’últim moment va estar pensant en les feines que tenia pendents pel bon funcionament del Teatre. Un exemple més de la seva tasca incansable, sempre al servei de les altres persones i tota una vida destinada a l’alberguisme, l’associacionisme i la joventut. Per nosaltres, ens marxa el millor pare del món. La persona que ens ha ensenyat i ens ho ha donat tot juntament amb la mama. Entre els dos han creat una família i format tres fills que en una cosa intentem semblar-nos a ells: ser bones persones. El papa es va guanyar un lloc al cor de tantíssima gent. Es fa difícil, en els temps que corren, trobar una persona amb tantes amistats forjades i conservades fidelment. Era directe, sincer, humil, guapíssim i molt treballador. Amb la mama feien un tàndem perfecte. És complementaven i ajudaven mútuament en tot moment. Les nostres vides mai tornaran a ser el mateix sense ell, però hem tingut la sort de gaudir-lo feliç. Amb la seva incansable vitalitat i constants ganes de formar-se i aprendre coses. Amant de l’esport, l’educació en el lleure, la joventut, la natura i descobrir el planeta terra. Actor, cantant, líder… Un exemple a seguir! Gràcies papa. Ara descansa, t’estimarem sempre!”

Comparteix aquesta entrada