Victoria sobiranista de l’exili. Fracàs humiliant d’ER

223

1.- El sobiranisme / independentisme català de l’exili ha obtingut una gran victòria jurídica i política al Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE). La sentencia consolida els drets de Catalunya i posa contra les cordes al règim espanyol (poders polític, judicial, mediàtic, policial…). La victòria del president Carles Puigdemont, Antoni Comín, Clara Ponsati, Lluís Puig i els seus advocats beneficien a tots els independentistes que són objecte de repressió i persecució. Vicent Partal, periodista de referència, escriu: “El TJUE planta la llavor que justifica l’exercici del dret d’autodeterminació com a remei contra la discriminació i la persecució dels catalans”

2.- La victòria dels exiliats polítics catalans contrasta amb el fracàs humiliant d’ER en l’afer dels pressupostos de la Generalitat. Fracàs perquè ER dinamita la majoria sobiranista al Parlament obtinguda amb Junts i la CUP a les urnes i perquè queda lligada de mans i peus al PSOE dels GAL, del repressor 155, del Catalangate. Fracàs perquè l’encara president Pere Aragonés pacta amb el Salvador Illa que es manifesta al carrer amb ultres de Sociedad Civil Catalana, PP, Cs, VOX (veure la foto). Fracàs del partit d’Oriol Junqueras, Pere Aragonés, Gabriel Rufián i companyia perquè implica un retorn estèril i tenebrós al passat per configurar un altre tripartit espanyolista i d’autonomia limitada que no te present ni futur. Un tripartit format per ER que renuncia a la independència, pel PSOE (Pedro Sánchez, Salvador Illa) i Comuns (Ada Colau) que actuen per terra, mar i aire contra el dret d’autodeterminació.

3.- El Govern Aragonés pacta amb Illa sense exigir que el PSOE condemni els GAL, ni l’aplicació del repressor 155, ni el “a por ellos”, ni el Catalangate, ni l’oposició al dret d’autodeterminació… Alhora el PSOE es pixa en Junqueras, Aragonès i Rufián quan José Zaragoza (diputat i comissari polític del PSOE) escriu a les xarxes: “ER no tindrà referèndum. Tindrà B-40, Hard Roch, ampliació de l’aeroport”.

4.- Ja te raó Toni Alba quan escriu en una paraula contundent: “MentidERCs”.

5.- Tot plegat ratifica el que es va escriure el passat 29 de gener a www.avantguarda.cat: “Hi ha motius de caràcter nacional, cívic, financer, electoral… per no votar a ER, segrestada pel PSOE, ni al PSOE monàrquic, espanyolista i anti sobiranista català”.

Comparteix aquesta entrada