La Vanguardia espanyolitzada no és el camí cap a la felicitat

216

PUNT.- “Camí cap a la felicitat” és un article signat per Jordi Juan, director de La Vanguardia espanyolitzada, diari del conde de Godó (15/11/1916) i, per concessió de Juan Carlos I, Grande de España (14/07/2008). Aquest camí cap a la felicitat, segons Juan, passa per l’acord pressupostari entre ER i PSOE.

CONTRAPUNTS.- 1) La direcció de La Vanguardia es lliure d’imposar la línia informativa i editorial que vulgui. La ciutadania es lliure de discrepar d’aquest diari espanyol. La ciutadania també té el dret cívic a exigir que es posi llum a la foscor de les subvencions que el diari dels Godó rep de les administracions en mans de PSOE i d’ER i de la distribució que fa d’aquest diner públic. Aquesta és una exigència ètica i econòmica de transparència informativa.

2.- Jordi Juan elogia el “pragmatisme”, ¿pragmatisme o baixada de pantalons?, de l’actual direcció d’ER i es fa seu el “junquerisme” que predica que els altres partits independentistes es basen en “el ressentiment, la tristesa, la decepció i l’amargor”. Aquestes paraules del director de La Vanguardia son un insult i un menyspreu al sobiranisme / independentisme català democràtic i pacífic.

3.- O dit en paraules de Lluís Llach: “Que bé. A La Vanguardia comtal són feliços. Preparem-nos. ERC = el camí de la felicitat. (No cal pagar-se un viatge ni a Lourdes ni a Fàtima). Laudeamus domine”.

4.- El director de La Vanguardia, però, no explica que aquest “gran acord” entre ER i PSOE és un pacte entre una ER sense majoria al Parlament i el PSOE dels GAL, del repressor 155, del “a por ellos”, del Catalangate.

5.- Aquestes són algunes raons que demostren que  La Vanguardia espanyolitzada no és el camí cap a la felicitat. La felicitat, o apropar-se a ella, implica avançar cap una societat, poble o nació  basats en la democràcia, la llibertat, la cultura, la solidaritat, el respecte dels drets de totes les persones i de tots els pobles incloent-hi el d’autodeterminació  (sobirania, independència) gràcies a les urnes sense cops de porra ni repressió. Només així és possible la felicitat. “Felicitat: Estat d’ànim plenament satisfet. Esdeveniment feliç” (Diccionari de la llengua catalana).

Comparteix aquesta entrada