Franquisme i PSOE d’Illa, amb complicitat d’ER, contra els drets i les llibertats nacionals de Catalunya

261

El règim del dictador Francisco Franco no va respectar els drets i les llibertats nacionals de Catalunya. El règim monàrquic, imposat pel “caudillo” i alhora el seu hereu, comparteix aquest plantejament franquista amb plena sintonia amb el PSOE de Pedro Sánchez, Miquel Iceta i Salvador Illa. L’ER d’Oriol Junqueras, Gabriel Rufián i Pere Aragonés donen suport polític i parlamentari a aquest Govern PSOE / Podemos que actua contra els drets i les llibertats nacionals de Catalunya.

2.- El règim franquista va oposar-ser a la democràcia de les urnes i sobretot va estar en contra d’un referèndum d’autodeterminació a Catalunya. L’actual règim monàrquic i el seu Govern que s’autoanomena de “progre” també s’oposa a un referèndum d’autodeterminació. Gent com Pedro Sánchez i Salvador Illa argumenten, ¿argumenten?, que Catalunya no és un poble o una nació amb drets com el de l’autodeterminació. També argumenten, ¿argumenten?, que les urnes, que són bàsiques en una democràcia, i els referèndums divideixen la societat. L’actual cúpula d’ER i el seu Govern monocolor i minoritari comparteixen a la pràctica els plantejaments espanyolistes dels règims franquista i borbònic.

3.– El règim franquista tenia els seus perseguits, presos i exiliats polítics com Josep Tarradellas. El règim monàrquic amb el suport, entre altres, de PSOE i la complicitat d’ER  també te perseguits, presos i exiliats polítics com el president Carles Puigdemont.

4.- L’aparell judicial del règim franquista estava desacreditat democràticament. L’aparell judicial de l’actual règim espanyol, amb adn franquista, també està desacreditat. Partits com PSOE i ER, disfressats de demòcrates i de defensors dels drets humans, aprofiten aquest descrèdit judicial per violar la presumpció d’innocència com fan amb la presidenta del Parlament, Laura Borràs.

5.- El règim franquista imposava el castellà a les seves Cortes Española on estava prohibit expressar-se en català. Aquestes Cortes foren creades el 17 de juliol del 1.942, sisè aniversari del cop d’estat perpetrat el 1.936. El règim borbònic, gràcies al PSOE que compta amb el suport de gent com Illa i d’ER, també imposa el castellà al Congrés i al Senat mentre que prohibeix el català i persegueix als diputats i senadors que l’empren. Illa, hipòcritament, no ha parlat mai en català al Congrès i al Senat però no te cap escrúpol en emprar al Parlament de Catalunya el castellà i el català, que és la llengua perseguida. Salvador Illa crida “Viva la unidad de España” a les manifestacions en que participa amb PP, VOX, Ciudadanos, Societat Civil Catalana i similars.


 [OD1]

Comparteix aquesta entrada