Passaràn aquest Parlament segrestat (i Serrat) però el Pessebre sobreviurà

234

Passarà aquest Parlament, segrestat per l’espanyolisme i els seus còmplices quintacolumnistes. Violen la presumpció d’innocència de la seva presidenta. Ataquen les llibertats i els drets de Catalunya per terra, mar i aire. Volen dinamitar el Pessebre, ¿oi tripartit ER, PSOE, Comuns?. Però  el missatge alliberador del Pessebre de Jesús, Francesc d’Assis i Pau Casals sobreviurà viu a Catalunya i en la condició humana. “SOBREVIURE: Romandre viu després de la mort d’un altre, després d’un fet qualsevol” (Diccionari de la llengua catalana)

2.- Aquest fet recorda les paraules preocupades, compromeses, esperançades i profètiques d’un personatge complexa i polèmic com Francesc Cambó (1876-1947) que tan va fer per la cultura bíblica i que empetiteix a individus de baix nivell polític i intel·lectual com Oriol Junqueras, Pere Aragonés, Ada Colau, Miquel Iceta, Salvador Illa i altres…

3.– Cambó és autor d’un memorable discurs a les Corts espanyols (13/12/1934) en defensa de la Catalunya assetjada un cop mes per Espanya quan es debatia la suspensió de l’Estatut d’autonomia. Un discurs que Junqueras, Aragonés, Colau, Iceta, Illa mai ha fet ni farà. Aquestes son les paraules de Cambó: “Aquest text que aneu a votar implica que el problema  català continuarà pertorbant mesos i anys la vida política espanyola. No us feu il·lusions. Passarà aquest Parlament, desapareixeran els partits que estan aquí representats, cauran règims, i el fet viu de Catalunya subsistirà”. 

4.-  Lluís Companys (1882-1940), detingut pels  nazis, torturat i executat per la dictadura franquista (15/10/1940) ho deia d’una altra manera: “Tornarem a sofrir, tornarem a lluitar, tornarem a guanyar”.

5.- Però els polítics espanyols, des del PSOE de Pedro Sánchez a VOX, no coneixen aquestes paraules de Cambó i Companys o fan veure que no les coneixen. Es limiten a escoltar els discursos colonitzats de Juan Manuel Serrat… Juan Manuel, sí, “para que lo entienda todo el mundo” com diu aquest cantant espanyol.

Comparteix aquesta entrada