El Pessebre foragitat d’un Parlament català segrestat pel règim espanyol i els seus còmplices

225

Jesús no neix al Parlament de Catalunya segrestat pel règim espanyol i els seus còmplices (tripartit ER, PSOE, Podemos). Han foragitat el Pessebre que la presidenta del Parlament, Laura Borràs (Junts), va instal·lar l’any passat a la seu parlamentària. La principal responsable d’aquesta expulsió imposada és Alba Vergés (diputada d’ER), que viola la presumpció d’innocència de la presidenta Borràs amb l’intent mesquí de destruir-la políticament. “Pessebre: representació figurativa del naixement de Jesús, que es fa durant el temps de Nadal” (Diccionari de la llengua catalana)

2.- Eliminar el Pessebre és fruit d’un laïcisme demagògic i ignorant. Aquesta gent ignora que el naixement de Jesús te un contingut radicalment humà, alliberador, cívic, religiós que es proposa a tothom, creients i persones de bona voluntat, sense imposar-ho a ningú. El seu missatge mil·lenari neix del mes profund de la condició humana, i no te res a veure amb els discursos buits i tòpics d’Alba Vergés, de Pere Aragonés, d’Ada Colau, de Pedro Sánchez, ede Salvador Illa, de Felipe VI, de Juan Carlos I, del franquisme, del nacionalcatolicisme…

3.- Els cristians tenen la convicció íntima i raonable que el sempre misteriós Déu (des del naixement de Jesús, la seva vida, la seva mort, l’esperança d’una vida plena) entra en la historia humana i del món en el que es una explosió d’amor. El Déu de Jesús no és neutral. El Déu de Jesús pren partit pels que pateixen, pels perseguits, pels exclosos, pels malalts, pels darrers, pels que viuen o malviuen en la marginalitat. El Déu de Jesús es favorable a l’alliberament de tot mal… social, econòmic, polític. El Déu de Jesús està  favor dels drets i de les llibertats de totes les persones i de tots els pobles.

4.- L’Evangeli (Lluc 2, 1-14) del Nadal d’enguany deixa clar que Jesús no neix en palaus ni en temples sinó que els seus pares “el van posar en una menjadora, perquè no hi havia lloc per a ells a la sala de l’hostal”. Als pastors de l’entorn se’ls hi comunica: “Això us servirà de senyal: trobareu un infant faixat amb bolquers i posat en una menjadora”. I aquest és el cant dels àngels: “Glòria a Déu a dalt del cel, i a la terra pau als homes que ell estima”.

5.- Però ER, PSOE i Podemos dinamiten el Pessebre i el seu missatge tan ben expressat per dos personatges universals com Francesc d’Assis i Pau Casals. Missatge d’humanitat, de pacificació, d’humilitat, d’alliberament de tot mal i de tota opressió. Missatge subversiu contra el vigent desordre establert imposat pels mateixos poders que un dia perseguiren i crucificaren a Jesús, un home que considera a Déu com a Pare i que viu al servei dels altres.

Comparteix aquesta entrada