Un cínic conseller Nadal menysprea el president exiliat Puigdemont

306

Un cínic i deshumanitzat Joaquim Nadal (conseller de Recerca i Universitats) menysprea el president català exiliat, Carles Puigdemont. Preguntat en una entrevista de l’ARA, diari ben  subvencionat gràcies a ER, sobre si pensa en Puigdemont quan considera sorprenent que es devaluï la “reforma” de la sedició, Nadal contesta: “No, perquè la veritat és que en Carles Puigdemont hi penso poc, per no dir gens. Ens coneixem, però hi ha un distanciament i molt poca relació”.

2.- Només des del cinisme i la deshumanització es pot menysprear els perseguits, els empresonats, els indultats amb condicions, els exiliats… que volen una Catalunya democràtica, lliure, solidària, culte i amb una relació entre Catalunya i Espanya basada en aquests valors i el mutu respecte a la sobirania d’ambdues nacions.

3.- Diversos fets poden explicar l’actitud de Nadal. Ell fou destacat dirigent socialista i diputat en la segona legislatura del Parlament de Catalunya (1984/1988) coincidint amb l’activitat dels GAL (Grupos Antiterroristas de Liberación), creats en l’etapa presidencial de Felipe González i que provocaren 27 assassinats (1983/1987). Nadal forma part d’un Govern monocolor d’ER, partit que dona suport a uns pressupostos estatals del monàrquic i juancarlista PSOE que incrementen la despesa armamentista i la dedicada a la Casa del Rei. Nadal s’integra a un Govern, que es pot qualificar de regionalista espanyol tenint en compte que ell no considera factible una Catalunya independent, i per això Puigdemont és a l’exili, ni una Espanya federal, que el partit en que va militar ha llençat a la paperera de la història.

4.- Quim Nadal, a mes, avala la suposada reforma del delicte de sedició proposada pel Govern espanyol amb el beneplàcit rufianesc  d’ER i critica als nombrosos sectors polítics, cívics i jurídics que aigualeixen aquesta proposta. Pobre Nadal!. Ignora, o fa veure que no ho sap, que ministres i dirigents destacats del PSOE, deixen clar que la reforma del delicte de sedició només és un canvi de nom perquè l’objectiu és aconseguir l’extradició del president Puigdemont i dels altres exiliats. Fora bo que el conseller de Recerca i Universitats millores els seus coneixements jurídics i llegís, en el mateix diari, l’article “La derogació de la sedició: un miratge?”. La seva autora, la catedràtica Neus Torbisco-Casals, posa llum a la foscor. Sosté que la intenció del Govern espanyol és netejar els costos reputacionals però sense renunciar al projecte repressiu.

5.- “Cínic: Que, impúdicament, fa gala de menysprear els valors morals” / “Deshumanitzar: Fer perdre, a algú o alguna cosa, el caràcter humà” (Diccionari de la llengua catalana)

Comparteix aquesta entrada