Catalunya espanyola de PSOE i ER

233

PUNT. El delicte de sedició no ha estat derogat. La modificació del Codi Penal proposada pel Govern de Pedro Sánchez (PSOE / Podemos) manté que el procés sobiranista català, democràtic i pacífic és delicte. Els líders del PSOE, des del president Pedro Sánchez a Salvador Illa, afirmen que aquesta modificació facilitarà l’extradició  del president exiliat i eurodiputat, Carles Puigdemont, que és lliure a la Unió Europea però que és considerat un delinqüent perillós pel règim monàrquic espanyol. Aquesta és la postura del PSOE que compta amb el suport rufianesc de l’ER d’Oriol Junqueras, Gabriel Rufián, Pere Aragonés…

CONTRAPUNTS.- 1) El PSOE empra la força de l’estat per terra, mar i aire (inclòs el “a por ellos” i la voluntat de trencar urnes…) contra el dret d’autodeterminació dels pobles com el català. La postura servil d’ER consisteix en donar per liquidat el procés sobiranista / independentisme i substituir-lo per un procés regionalista espanyol. ER també es dedica a blanquejar la repressió espanyola i a desqualificar al president Puigdemont i als altres exiliats.

2) ER pacte amb el PSOE, que és el partit dels GAL, del repressor 155, les clavegueres, la policia patriòtica, el Catalangate… el partit que prohibeix el català al Congrés i al Senat… el partit que elabora uns pressupostos de l’estat que incrementen les despeses dedicades a la Casa Reial i a la industria armamentista, i que discriminen Catalunya. Aquest PSOE vol disputar-se amb el PP el vot franquista Ciudadanos en caiguda irreversible i de VOX

3) PSOE i ER, amb la crossa de la podemita Ada Colau, preparen un nou tripartit de trista memòria.  Un tripartit que intentaria imposar la Catalunya espanyola de PSOE (Pedro Sánchez, Salvador Illa)  i d’ER (Oriol Junqueras, Pere Aragonès)

4) Aquesta Catalunya espanyola expressa el fracàs històric del PSOE i d’ER. El PSOE és fundat el 2 de maig de 1879 i ER es fundada el 19 de març de 1931. Son dos partits envellits i fracassats. El PSOE es crea com partit republicà i federal, però avui és un partit monàrquic i centralista que ha llençat el republicanisme i el federalisme a la paperera de la història. ER es crea com partit republicà i independentista, però avui es un partit regionalista espanyol sense la C de Catalunya.

5) L’alternativa es una relació entre Espanya i Catalunya basada en la democràcia, la llibertat, la solidaritat i el respecte mutu a la sobirania d’ambdues nacions.

Comparteix aquesta entrada