La innocent Laura Borràs recusa el jutge Barrientos, desautoritzat pels jutges

242

La presidenta del Parlament, Laura Borràs (Junts), es innocent ara en democràcia diguin el que diguin i votin el que votin els seus adversaris polítics (PSOE, ER, Comuns, CUP i els franquistes de PP, VOX, CS). Aquests i els media afins ben subvencionats vulneren la seva presumpció d’innocència.

2.- La innocent presidenta serà jutjada però ha recusat a Jesús Maria Barrientos, president del TSJC (Tribunal Superior de Justícia de Catalunya d’Espanya). Barrientos ha estat desautoritzat pels propis jutges perquè consideren que ha emès resolucions sense la imparcialitat que ha de tenir un bon jutge, imparcial i just.

3.- La presidenta del Parlament ha de mantenir-se lliure a la hora del judici… ¿davant Barrientos? Tenint en compta que ha estat desautoritzat pel seu comportament, hi hauria jutges que per dignitat plegarien o, en aquesta ocasió, renunciarien a formar part del tribunal. Però no tots els jutges tenen la mateixa consciencia ètica. El conflicte entre els justos acusats i condemnats forma part de la mes trista i inhumana història dels sistemes judicials injustos que es donen sempre i arreu. També en el règim espanyol i el seu desacreditat aparell judicial.

4.- Un referent emblemàtic que travessa l’espai, el temps, la condició humana, els sistemes judicials, les consciències i l’experiència cristiana es l`afer de Jesús de Natzaret. El cas de Jesús interpel.la als que violen la presumpció d’innocència, als jutges, a tothom. Tots, ja des d’ara, som i serem jutjats pel Déu de Jesús segons els valors i els criteris del missatge evangèlic que dona sentit i vida a l’existència cristiana dels éssers humans.

5.- Una reflexió és possible i oportuna. Jesús va referir-se amb paraules molt dures als “mestres de la llei”. Els va qualificar de “hipòcrites”, “guies cecs”, “estúpids”, “sepulcres emblanquinats”, “plens de maldat”, “serps”, “cries d’escurçons” (Mateu, capítol 23). Mateu (capítol 26) relata: “Tot el Sanedrí buscava una falsa declaració contra Jesús per fer-lo morir, però no en van trobar cap, tot i que es van presentar molts falsos testimonis”.

6.- Jesús, l’home que fa be als altres i que es alliberador de tot tipus de cadenes, es jutjat i condemnat per un aparell judicial format pel poder imperial romà i la complicitat de la cúpula sacerdotal del seu poble. Aquest sistema judicial, en nom de la llei establerta!, decideix detenir i condemnar a Jesús que es calumniat, vexat, torturat. L’aparell judicial injust condemna un home bo i just. I es vomitiu que el governador Pilat dicti sentència i, com un covard, es renti les mans. I entre Jesús Maria Barrientos o Jesús de Natzaret, qui subscriu opta per Jesús de Natzaret.

Comparteix aquesta entrada