Jo sóc català i “polaco”

254

El Barça que es més que un club, el Barça de Joan Laporta i Xavi Hernández, te avui el factor polac del gran Robert Lewandowski. Cal dir que el signant es i se sent català i “polaco”, molesti o no als espanyols. Val la pena rellegir el que wiquipedia diu…

2. “Polaco és un malnom emprat a Espanya per definir els catalans com a col·lectiu o llur llenguaPolaco té connotacions força despectives, catalanofòbiques, i va patir un notable auge a mitjan segle xx -sobretot durant el franquisme– per sectors falangistesmilitars o nacionalistes espanyols. El fet d’aplicar-se vers un col·lectiu amb una cultura i llengua diferenciades pertanyent a un territori específic dins l’Estat fa que el malnom assenyali una minoria nacional, un sentit fòbic que és reforçat per la repressió franquista de la cultura catalana. En l’actualitat s’empra més aviat poc, col·loquialment, i es tracta en tot cas d’un adjectiu políticament incorrecte que es pot interpretar com un insult”.

Comparteix aquesta entrada