Matí a Sant Cugat…“El millor pare que podia haver tingut”

408

Una emocionada i serena Regina, filla de Joan i Regina i embarassada de set mesos, fa des del faristol de  l’altar del temple del monestir de Sant Cugat una breu intervenció en el funeral matinal pel seu pare, mort aquest 24 d’agost als 67 anys. Un infart ha acabat amb una vida acompanyada per una malaltia delicada i crònica.

2.- Regina diu amb delicadesa i sinceritat: “Es el millor pare que podia haver tingut”. Acaba amb un “gràcies, papa”. Entre ambdues frases, relata episodis entranyables de la relació bondadosa i amb sentit d’humor que de petita, jove i gran ha tingut amb el seu pare, amb els seus pares. ¡Que bell el record del pare, que ara ja no pateix més, que ha dedicat temps a la filla i l’ha escoltada!

3.- El celebrant, Emili Marles, al començar la cerimònia, havia comentat les lectures bíbliques referint-se  a la mort com a misteri que porta a la vida perquè la vida no acaba en el no res. Aquesta és la fe, l’esperança i la convicció dels cristians. I Joan, segons el mossèn, venia al monestir a buscar la pau. Monestir que comença a construir-se al segle XII i s’aixeca entre el romànic i la sobrietat i austeritat del gòtic català. Monestir que al llarg dels segles ha estat i es escenari d’expressions humanes d’amor, mort, fe, esperança.

4.- El Joan discret i digne havia estat vist molts diumenges a la missa de les nou del matí al monestir. Seia al darrer dels bancs. Feia pensar en aquells paraules de Jesús: “Els darrers passaran a primers, i els primers a darrers”.  Segur que Joan serà, ja és, entre els primers en la intimitat de Déu.

5.- Unes paraules del bon Papa Francesc a la seva darrera audiència general son aplicables al bon Joan Triola Gol. Diu Francesc: “La nostra vida és com una llavor que ha de ser enterrada perquè neixi i pugui donar fruit. Això succeirà, encara que no sense tribulació, com ho indica sant Pau en parlar dels dolors de part que sofreix la creació. Però Jesús ens espera amb amor, ens prepara un lloc a la taula en el seu Regne, del qual gaudirem en passar a l’altra vida. Benvolguts germans, confiem en les promeses del Senyor, el millor de la vida està encara per arribar”.

Comparteix aquesta entrada