Les democràcies amb la Ucraïna sobirana i independent

265

PUNT.- A l’article “L’hivern entra en batalla, publicat a www.foixblog.com, s’afirma que Vladimir Putin “ha decidit unilateralment i sense motiu envair un país sobirà”.

CONTRAPUNTS.-  1.- Aquest país sobirà és, des de l’any 1991, sí, 1991, Ucraïna. Les democràcies estan a favor de la Ucraïna sobirana i independent.

2.- Val la pena que els hipotètics lectors espanyols i catalans, constitucionalistes i independentistes, coneguin l’Acte d’independència d’Ucraïna amb les seves clares referències a l’autodeterminació, la sobirania, la independència.

3.- Aquesta és l’Acta de Declaració d’Independència d’Ucraïna:
“En vista del perill mortal que envolta Ucraïna en relació amb el cop d’estat a l’URSS el 19 d’agost de 1991, continuant la tradició mil·lenària de desenvolupament estatal a Ucraïna, partint del dret d’una nació a l’autodeterminació d’acord amb la Carta de les Nacions Unides i altres documents jurídics internacionals, i l’aplicació de la Declaració de Sobirania de l’Estat d’Ucraïna, la Rada Suprema de la República Socialista Soviètica d’Ucraïna declara solemnement la creació d’Ucraïna i la creació de l’estat ucraïnès independent, UCRAÏNA. El territori d’Ucraïna és indivisible i inviolable. A partir d’avui, només la Constitució i les lleis d’Ucraïna són vàlides al territori d’Ucraïna.  Aquesta llei entrarà en vigor en el moment de la seva aprovació”.

Comparteix aquesta entrada