Aragonés ha de dimitir per l’afer de la marihuana

1417

1.- El pare de Pere Aragonés, també Pere, és propietari d’una nau industrial de Pineda de Mar que ha llogat a uns individus que cultiven una plantació de marihuana. Les naus tenen uns búnquers amb les parets reforçades d’acer per evitar que narco assaltants els robin la droga. La policia ho ha escorcollat.

2.- La família Aragonés es coneguda a la comarca de El Maresme per la seva fortuna derivada de l’activitat política i hotelera de l’avi patern de l’actual president de la Generalitat, José. L’avi José fou alcalde franquista de Pineda de Mar, signant de l’esquela municipal del franquista i assassinat Carrero Blanco, i un dels fundadors de la fraguista Alianza Popular. La família Aragonés ha estat beneficiada per l’amnistia fiscal de Mariano Rajoy. L’any 2014 varen portar empreses des del paradís fiscal Curazao.

3.- Aquestes fosques circumstàncies fan que no sigui creïble que el pare de Pere Aragonés i ell mateix no tinguin coneixement del que es feia en aquestes naus. I si Pere no ho coneixia encara queda més desqualificat com gestor, polític i president.

4.-  La postura pública de Pere Aragonés sobre el consum de marihuana, a més, és significativa. Aragonés es partidari (07/02/2021) de legalitzar la marihuana amb l’argument de que així es podria “educar molt millor la gent en el consum, i es podria posar un impost”. Preguntat (13/02/2021) en un test ràpid  si ha fumat marihuana, la seva resposta és categòrica: “Sí”.

5.- L’afer de la marihuana ha de provocar la dimissió d’Aragonés. O ha de plegar de president encara que mantingués el seu escó fins que, al menys, es posi llum a la foscor. O ha de dimitir de president i de diputat perquè es tracta de no perjudicar  la institució de la Generalitat.

6.- ¿Algú pot imaginar la situació que es crearia al Parlament de Catalunya si en un ple es debatés sobre la marihuana i els narcotraficants? ¿Que faria i diria Aragonés? ¿Es posaria malalt aquell dia? ¿O el ple coincidiria amb una reunió de la fantasmagòrica mesa de diàleg entre PSOE  i ERC a la que hauria d’assistir?

7.- Els mitjans de comunicació (La Vanguardia, El Periódico, l’ARA, naciódigital…) fortament subvencionats per ERC, per la via de la Presidència de la Generalitat, amaguen aquestes informacions. Així es demostra la seva servitud i dependència del poder polític… La crisi de la llibertat d’expressió i d’opinió…. La importància de les xarxes socials, sobretot les que actuen de manera documentada, assenyada, responsable, lliure.

8.- Dos casos amb el segell d’ERC, com els de la marihuana i l’ofensiva antidemocràtica contra la presidenta Laura Borràs, tenen la seva explicació. El partit d’Oriol Junqueras i Pere Aragonés està lligat de mans i peus pel PSOE dels GAL, del repressor 155, del crit violent del “a por ellos”, de l’espionatge, del Catalangate, de les clavegueres de l’estat…  El retorn de l’actual cúpula d’ERC al passat pre autonòmic contrasta amb la postura de Carles Puigdemont i Laura Borràs, entre altres, que son els adversaris o enemics número u del règim amb adn franquista perquè planten cara democràticament i pacíficament a la Zarzuela i a la Moncloa.

9.- Aragonés, en tot cas, no ha de reclamar la presumpció d’innocència perquè ell és el principal responsable de que s’hagi violat la presumpció d’innocència, que és un dret humà universal, contra la innocent presidenta del Parlament, Laura Borràs. Aquesta indecent violació és un altre motiu que, per dignitat i coherència política, ha de fer que Aragonés dimiteixi com president.

10.- Hi ha més motius que fan trontollar la cadira presidencial. Aragonés vol que Alba Vergés es faci càrrec de les funcions presidencials de Laura Borràs. Però la protegida d’Aragonès no pot fer-se càrrec d’aquestes funcions perquè està vinculada a casos de nepotisme. Un fa referència a la vinculació entre Salut, quan ella era consellera, Ferrovial i Roger Junqueras, germà d’Oriol Junqueras. L’altre cas te com protagonista la germana d’Alba Vergés, Núria, que ha estat col·locada a una direcció general de la Generalitat.

Comparteix aquesta entrada