Espanya contra el català

301

PUNTS.- L’ofensiva d’Espanya contra el català és constant. I des de tots els fronts: institucional, polític, parlamentari, mediàtic, judicial. El Tribunal Supremo acaba de tombar els projectes lingüístics de dues escoles de Catalunya. Tot fa preveure que hi haurà més casos.

CONTRAPUNTS.- Volen imposar que el català sigui marginat a Espanya. Lògic. Catalunya no és Espanya. Espanya no és Catalunya. Volen imposar que el català sigui marginat a Catalunya. Lògic. Això respon al colonialisme imperial espanyol (PSOE, PP, VOX, CS…) i els seus columnistes a Catalunya.

El colonialisme espanyol es vergonyós. Un cas. Els diputats poden expressar-se en castellà al Parlament de Catalunya. Però els diputats i senadors tenen prohibit expressar-se en català al Congrés i al Senat, i si intenten fer-ho se’ls hi retira la paraula.

La que expressa satisfacció per la decisió del Tribunal Supremo és Ana Losada, presidenta de l’Asamblea por una Escuela Bilingüe. Només cal una mica d’intel·ligència per veure que el bilingüisme és una trampa. Es una reivindicació que afavoreix a la llengua amb estat propi, el castellà. A més, tots els “catalano parlants” poden expressar-se en català i en castellà a Catalunya. Però molts “castellano parlants” es neguen a emprar el català a Catalunya.

Tot plegat representa un nou fracàs de l’anomenada “taula de diàleg” (?) entre el PSOE dels GAL, del repressor 155, de l’espionatge del Catalanagate… i l’ERC submisa que ha perdut la E, la R, la C i que només serveix per violar la presumpció d’innocència, que és un dret humà universal, per anar en contra de la innocent presidenta del Parlament, Laura Borràs que no s’agenolla davant la Moncloa ni davant la Zarzuela.

Comparteix aquesta entrada