Alba Vergés (ERC), involucrada en nepotisme, no pot presidir el Parlament

606

Alba Vergés (ERC), que és un dels cinc diputats que ha destituït a Laura Borràs, aspira a presidir el Parlament de Catalunya però hi hauria de renunciar per estar involucrada en afers de nepotisme.

2.- “INVOLUCRAR: posar algú en una situació o en un afer que no desitja, que no preveu”. “NEPOTISME: Favoritisme envers els parents. Abús de poder comès a favor de parents i d’amics” (Diccionari de la llengua catalana).

3.- Alba Vergés, diputada i vicepresidenta primera del Parlament, fou consellera de Salut. Una mala consellera segons José Zaragoza (PSOE), company de Salvador Illa. El partit de Pedro Sánchez va criticar a Vergés per la gestió de la covid. Zaragoza va dir: No ho pot fer pitjor. No hi ha recursos humans per a les residències, el rastreig de contagis no funciona, no hi ha recursos per la xarxa d’atenció primària, els metges estan abandonats. Aquesta és la consellera”.

4.- Aquesta pèssima consellera, segons el partit d’Illa, aspira a ser presidenta del Parlament malgrat fou objecte d’una investigació judicial. L’Oficina Antifrau de Catalunya va començar a investigar el contracte del Departament de Salut amb Ferroser, filial de Ferrovial, per fer el seguiment de casos de covid per possible “destinació il·legal de fons públics”. Roger Junqueras, germà d’Oriol Junqueras, està vinculat a Ferrovial.

5.- Ja essent Alba Vergés exconsellera es va produir un altre cas. La seva germana Núria fou nomenada directora general al Departament d’Igualtat i Feminismes, liderada per la consellera Tània Verge, també d’ERC. El nomenament de la germana d’Alba Vergés va provocar una forta polèmica política, parlamentaria i mediàtica. Núria Vergés va ser preguntada en una entrevista televisada si la seva germana Alba havia tingut alguna cosa a veure en el seu nomenament.  Una tremolosa Núria va contestar: “A veure… la meva germana és una persona fantàstica i he tingut molta sort de que ho sigui… però no crec que el fet de que jo estigui aquí… tingui tant, tant a veure en el fet de que sigui la meva germana”. ¡….!

6.- ERC ha d’admetre que es impossible acceptar que una persona involucrada en afers de nepotisme presideixi el Parlament de Catalunya tractant-se, a més, d’una diputada que ha pres part activa contra la presidenta Borràs. A mes, Alba Vergés no pot acollir-se políticament a la presumpció d’innocència quan ella acaba de violar aquest dret humà a la presidenta Laura Borràs.

Comparteix aquesta entrada