Racisme i presumpció d’innocència

291

Racisme i violar la presumpció d’innocència contradiu la Declaració Universal dels Drets Humans.

2.- Najat Driouech (diputada d’ERC) denuncia en una carta oberta haver rebut insults racistes a les portes del Parlament on hi havia una concentració de suport a la presidenta Laura Borràs. Quedi clar: no al racisme.  Vingui d’on vingui. Tots, des d’ERC a Junts condemnen els insults racistes. Laura Borràs ha tingut intervencions memorables des de la presidència del Parlament en defensa dels drets humans i contra la més mínima expressió racista d’algun diputat.

3.- Sobre la denuncia formulada per Najat Driouech fora bo que hi hagués una gravació d’aquests suposats insults. Al cap i a la fi, en el lloc dels fets hi havia nombrosos periodistes i policies amb els seus mòbils i filmadores. Ara be, l’experiència mostra que les clavegueres de l’estat s’inventen falses noticies per desacreditar el sobiranisme i a l’adversari polític. Es lògic plantejar-se si el suposat incident racista ¿no serà un invent dels que s’han atrevit a violar la presumpció d’innocència de la presidenta del Parlament, presumpció que és un dret humà? En la hipòtesi que hi haguessin hagut crits racistes ¿podrien haver estat obra d’un provocador  infiltrat entre els concentrats… potser de ….. o…. de…..? Que cadascú hi posi el nom que consideri mes versemblant.

4.- Rai Lopez Calvet (conseller nacional de Junts) ha escrit aquest tuït: “Najat, tot el suport davant qualsevol mostra de racisme. Si es plau, tothom ha de saber el que em vas explicar ahir (dijous) per  telèfon: que van ser dues persones que estaven davant de la cafeteria del Parlament. Ningú de la concentració ens  en vam adonar dels fets. Sap molt greu tot”. Rai López Calvet mereix tota credibilitat. I ERC? Quina credibilitat tenen els dirigents d’un partit que diuen que la darrera reunió de la mesa de diàleg amb el PSOE dels GAL, del 155 i del Catalangate ha anat molt però els fets demostren de manera immediata que es mentida.

5.- El que s’ha escrit sobre Najat Driouech no amaga l’escandalosa decisió adoptada per  cinc diputats (Alba Vergès, Ruben Wagensberg, Assumpta Escarp, Ferran Pedret, Carles Riera) amb el vist i plau de Pere Aragonés. Basant-se en informes de la desacreditada Guardia Civil i violant la  presumpció d’innocència han destituït  a la innocent Laura Borràs com presidenta del Parlament.

Comparteix aquesta entrada