Congrés. Espanya franquista, supremacista, catalanofòbica

289

L’Espanya supremacista i catalanofòbica (PSOE de  Miquel Iceta i Salvador Illa, PP, VOX…) amb suport mediàtic (El Mundo, Abc, La Razón, El País, El Español…)  imposen el castellà i prohibeixen les altres llengües, com el català. Com l’Espanya franquista. Només cal recordar aquell lema de la dictadura: “Si eres español. Habla español”

2.- Aquest fet trist, lamentable, antidemocràtic s’acaba de viure i patir un cop mes al Congrés de Diputats, en un ple presidit per l’andalús Alfonso Rodríguez Gómez de Celis, tal com s’ha viscut i sofert altres vegades en els plens presidits per l’espanyola Meritxell Batet, entranyable companya d’Iceta i Illa. Es dona la circumstància que Illa parla a vegades en castellà al  Parlament però es nega a parlar en català al Congrés. Manera curiosa d’entendre i practicar el bilingüisme.

3.- La imposició del castellà i la prohibició del català al Congrés i al Senat contrasta amb el que succeeix al Parlament de Catalunya, amb majoria sobiranista, en que els diputats s’expressen en català i en castellà. Diputats monolingües castellans, però, tenen la cara de criticar la pràctica lingüística del Parlament català.

4.- Sobre aquest afer destaca el fet que el Consell per la República, presidit a l’exili per Carles Puigdemont, ha instat als partits independentistes a parlar sempre en català quan intervinguin al Congrés dels Diputats i al Senat.

5.- “SUPREMACISME. Ideologia que propugna la supremacia o superioritat natural d’un grup d’individus respecte a un altre o d’altres. Segons el supremacisme, l’existència de col·lectius suposadament superiors (per raons de raça, llengua, religió, cultura, sexe, etc.) legitima la discriminació, la subjugació o la segregació dels considerats inferiors” (Enciclopedia.cat). Segons el supremacisme espanyol, el castellà és superior al català que queda discriminat.

“CATALANOFÒBIA. Aversió a Catalunya, als catalans o a tot allò que és català” (Diccionari de la llengua catalana).

Comparteix aquesta entrada