L’amic de l’ER de Rufián és el PSOE d’Illa que espia

334

PUNT. Les Martes d’ERC, Rovira que és a l’exili i Vilalta, portaveu del partit, s’han posat d’acord per reclamar a la nova direcció de Junts (Laura Borràs, Jordi Turull…), al que qualifiquen de “dreta” (?) independentista, que no s’equivoquin d’adversari.

CONTRAPUNTS.- Val més que Rovira i Vilalta facin una crida a Gabriel Rufián. Elles i els líders d’ERC (Oriol Junqueras, Pere Aragonés…) no recriminen al seu representant al Congrés de Diputats els atacs, estil VOX, contra Junts,  Carles Puigdemont i els polítics catalans exiliats.

ERC s’equivoca d’adversaris i d’amics. El principal adversari del sobiranisme  / independentisme és el PSOE. És el partit dels GAL, del repressor 155, de l’espionatge emanat de les clavegueres de l’estat contra els drets i les llibertats de les persones i dels pobles, el que discrimina econòmicament Catalunya i a tota la seva ciutadania pensi com pensi.

ERC opta per donar suport a Pedro Sánchez, del partit de Miquel Iceta i Salvador Illa. Aquest, Illa, actual cap de la sucursal del PSOE a Catalunya, és el líder del partit de la confrontació permanent. Forma part de la direcció del partit dels GAL, del 155, de l’espionatge, del que discrimina Catalunya. Illa és un personatge que no va tenir el coratge ni la sensibilitat de visitar els presos polítics catalanes i que és incapaç de visitar els exiliats polítics catalans.

A més, ERC es nega a mantenir una unitat estratègica amb els que haurien de ser els seus amics polítics, Junts i  CUP, en el Congrés i en el Senat. Les Martes republicanes cauen en els tòpics de qualificar a Junts com la “dreta independentista”. Però Junts és una formació compromesa amb la democràcia, la llibertat, la solidaritat, la sobirania, la independència, la república catalana. Son valors que configuren el progressista. Això fa de Junts un partit progressista. Més progressista que una ERC amb una direcció servil amb un PSOE borbònic, juancarlista i contrari al dret d’autodeterminació.

Comparteix aquesta entrada