Congrés nacional a Argelers. Junts progressista i PSOE reaccionari

440

Junts per Catalunya ha celebrat el seu II congrés nacional a Argelers. Tres símbols. Argelers està a la comarca del Rosselló, Catalunya Nord.  A Argelers hi hagué el camp de concentració que el Govern francès va instal·lar on es van internar uns cent mil exiliats republicans. Argelers es avui símbol dels exiliats polítics catalans. L’exili també es la Catalunya del 2022. Diguin el que diguin alguns diputats espanyols indocumentats o amb mala fe.

2.- Aquest congrés de Junts demostra que el partit de Carles Puigdemont, Laura Borràs i Jordi Turull és una formació que, malgrat la repressió del règim espanyol, està compromesa amb la democràcia, la llibertat, la solidaritat, la sobirania, la república catalana. Aquest conjunt de valors, objectius, accions i compromisos desmenteixen el tòpic de que Junts és de centredreta.  Confirmen que Junts és un partit progressista.

3.- “Progressisme: Conjunt d’idees socials i polítiques avançades, innovadores. Moviment que segueix aquestes i idees i doctrines” (Diccionari de la llengua catalana).

4.- Junts i els seus dirigents, per tant, son considerats com els principals adversaris o enemics a abatre pel règim espanyol liderat avui pel PSOE i la seva sucursal PSC que parlen de la “regió autònoma catalana”. El teòric republicanisme i federalisme del PSOE és un fracàs constant abans, durant i després de la suposada desaparició del franquisme. Un engany. El PSOE no ha federat mai res i s’ha convertit en un partit borbònic i juancarlista. El partit de Pedro Sánchez, Miquel Iceta i Salvador Illa avala la monarquia imposada pel dictador Francisco Franco. El PSOE és el partit dels GAL, del repressor 155, de l’espionatge sorgit de les clavegueres de l’estat contra els drets i les llibertats de les persones i dels pobles. El PSOE es un partit reaccionari espanyol com ho son PP, VOX i CS.

5.- “Reaccionari: relatiu i pertanyent a la reacció de tipus regressiu, tradicionalista o conservador” (Diccionari de la llengua catalana)

6.- ¿I ERC? L’ER d’Oriol Junqueras, Pere Aragonès i Gabriel Rufián opta la falsa màgia de l’autonomisme superat i per continuar mantenint el seu suport i la seva complicitat amb el PSOE. Aquest PSOE és el del 155, de l’espionatge, de la discriminació de Catalunya i tota la seva ciutadania en els àmbits econòmic i lingüístic, i que no respecta les urnes ni el dret d’autodeterminació del poble.

Comparteix aquesta entrada