Isabel II, Felipe VI, toros, elefants

435

Quin contrast entre la fràgil i estimada Isabel II i el tarannà franquista de Felipe VI. Aquest és fill de Juan Carlos I, imposat com rei pel dictador Francisco Franco a qui va jurar fidelitat com caudillo i als seus Principios del Movimiento Nacional.

2.- Ara que es celebra el 70é aniversari del regnat d’Isabel II del Regne Unit de manera lliure, festiva i multitudinària… ¿què passa a l’Espanya borbònica? Felipe VI presideix una corrida de toros a Madrid, somrient i saludant amb la ma mentre es torturen toros i els assistents frueixen amb la seva mort pública i violenta. ¡Quin contrast entre la Fiesta Nacional espanyola i la gran diada cultural i cívica del 23 d’abril de Catalunya! Una altra gran diferència entre ambdues nacions.

3.- La imatge taurina de Felipe VI enllaça amb aquella de Juan Carlos I, acompanyat de Corinna, la seva jove amant de l’abril de 2012, caçant elefants a l’africana Botsuana.

4.- Les corridas seran constitucionals, però no s’ajusten a l’ètica cristiana. Francesc d’Assis va tractar els animals com germans perquè també son criatures de Déu. Va dir: “No ferir els nostres humils germans animals és el nostre primer deure. També tenim una missió superior: estar al servei d’ells on ho requereixin”.

5.- I és que menysprear els animals és el primer pas que porta a menysprear les persones. ¿De quina manera l’home ha de comportar-se amb els animals i les altres creatures? es planteja el Catecisme de l’Església Catòlica. I respon: “L’home ha d’honorar el Creador en les creatures i tractar aquestes amb atenció i respecte. Homes, animals i plantes tenen el mateix Creador que els ha fet existir del no-res. Per aquest motiu, l’amor envers els animals és profundament humà. Certament, és permès a l’home de fer servir i alimentar-se de plantes i d’animals, però no li és permès de torturar els animals o criar-los de manera antinatural. Aixó i l’explotació de la terra per un cec desig de possessió és contrari a la dignitat de la creació”.

Comparteix aquesta entrada