Pregària universal d’alliberament des de Catalunya

395

Bon Jesús, ensenyeu-nos a pregar per amor als altres, a Déu i pel nostre propi be a partir de la nostra situació personal, social i universal… i que aquesta pregària sigui transformadora.

2.- Situats en un règim d’espionatge, demanem a Déu que tota l’actuació de l’estat respecti els drets i les llibertats de totes les persones i de tots els pobles.

3.- Situats en un règim repressor, demanem a Déu la fi de la guerra bruta i el tancament de les clavegueres de l’estat.

4.- Situats en un règim amb l’adn franquista, demanem a Déu que les institucions judicials, polítiques, policials i mediàtiques trenquin les seves vinculacions amb la dictadura.

5.- Situats en el règim establert ara i en el que pugui haver en el futur, demanem a Déu que la voluntat del poble s’expressi lliurement a les urnes i sigui respectada per tothom sense que els votants siguin perseguits i sense que els seus líders hagin d’anar a la presó o l’exili.  

6.- Situats en un règim monàrquic no sotmès al veredicte dels vots, demanen a Déu que els ciutadans, que han de deixar de ser súbdits, tinguin avui els mateixos drets i deures que els reis i demà els mateixos drets i deures que els presidents republicans.

7.- Situats en un règim espanyol que es proclama plurilingüe, demanem a Déu que el català, que està en inferioritat condicions que el castellà, sigui una llengua respectada i compti amb el suport institucional necessari per consolidar la seva presència a la pròpia Catalunya i la seva projecció internacional.

8.- Des de la situació entre Catalunya i Espanya, demanem a Déu que la seva relació es basi en la democràcia, la llibertat, la solidaritat, el diàleg i el respecte a la mútua sobirania nacional.

9.- Des de l’actual situació mundial, preguem a Déu perquè Catalunya, Europa i tots els pobles del món visquin alliberats de la por, de la repressió, de la guerra.

10.- Des de la nostra condició humana, els cristians, els que comparteixen el seu missatge i totes les persones de bona voluntat facin realitat la interpel·lació de  Sant Pau contra tot poder despòtic: “Crist ens ha alliberat perquè siguem lliures. Manteniu-vos ferms, i no us deixeu sotmetre altra vegada al jou de l’esclavatge (…) Vosaltres germans, heu estat cridats a la llibertat”.

Comparteix aquesta entrada