La clau de volta del règim (Franco / Juan Carlos / Felipe VI, Leonor) grinyola

341

Les peripècies de l’emèrit a Sanxenxo, Zarzuela, Abu Dhabi, amb el beneplàcit de Moncloa i les diverses institucions (legislatiu, executiu, judicial policial, mediàtic…) tornen a demostrar que la clau de volta del règim espanyol grinyola. Aquesta clau es el vincle entre Francisco Franco, Juan Carlos, el seu fill Felipe VI i la seva neta Leonor.

2.- “Clau de volta: a) peça circular i decorada col·locada a la part central d’una volta de creueta. b) element fonamental d’una idea, d’un projecte, etc.” “Grinyolar: fer grinyols. Grinyol: soroll estrident causat pel fregadís extern o intern en alguna cosa” ( Diccionari de la llengua catalana)

3.- Juan Carlos és imposat pel dictador Franco com a rei. Les institucions del règim espanyol tenen, encara avui, l’adn franquista. La relació entre Juan Carlos, Felipe VI i  Leonor es familiar i, sobre tot, institucional . L’article 57 de la Constitució estableix: “La Corona de España es hereditària en los sucesores de S.M Don Juan Carlos I de Borbón”.

4.-  Per tant, és, fins i tot constitucionalment, legítim parlar de la  família dispersa, barallada i trencada de Juan Carlos, Felipe VI, Leonor. Aquesta monarquia franquista, borbònica, juancalista, filipista, leonorista  te el suport incondicional de PP, VOX, CS en demolició, del seu sistema financer i del seu aparell mediàtic. També te el suport del PSOE de Pedro Sánchez, Miquel Iceta i Salvador Illa que llencen  el seu aparent republicanisme i federalisme a la paperera de la història.

5-  Al servei de “Todo por España” tot s’hi val en aquest règim. La guerra bruta, les clavegueres de l’estat, els GAL, la repressió, la destrucció d’urnes, l’espionatge, el Catalangate, la presó i l’exili, la prohibició d’expressar-se en català al Congrés i al Senat on s’imposa obligatòriament el castellà, la complicitat del quintacolumnisme.

6.- El sobiranisme / independentisme català, democràtic i pacífic es el que, malgrat tots els condicionaments,  més posa de relleu les contradiccions del règim espanyol del 1978.

Comparteix aquesta entrada