La corona trontolla, malgrat el PSOE

415

PUNT.- Tuit significatiu en defensa de la Corona per part del monàrquic Jordi Sevilla Segura, que va ser ministre d’Administracions Públiques del Govern de José Luis Rodrìguez Zapatero (PSOE) entre els anys 2004 i 2007… “Solo puedo expresar mi solidaridad con el Rey Felipe, ante el bochorno q debe estar pasando viendo el espectáculo q algunos han montado alrededor del primer jefe del estado comisionista de nuestra democracia. Pa pensar en lo q hacen… y contra quien lo hacen”.

CONTRAPUNTS.- La rèplica a Jordi Sevilla (que al deixar de ser ministre va fitxar per la consultora Pricfewaterhousecoopers i després va presidir la Red Eléctrica de España), és molt fàcil. El fill (Felipe VI) ¿no sabia ni sap res de les actuacions i de les gestions del pare (Juan Carlos I)? Aquesta hipotètica ignorància per part del fill del pare es o seria gravíssima des de les perspectives política, econòmica i institucional tenint en compta que la monarquia,  a diferencia d’una república democràtica, està muntada sobre el lligam pare / fill / nets. I és que la Corona del règim espanyol, que compta amb la complicitat dels partits vinculats al franquisme (PP, VOX, CS…), trontolla malgrat el suport d’un PSOE que abandona el seu suposat republicanisme per donar suport a la monarquia que va ser imposada pel dictador Franco en la persona del que es pare (Juan Carlos I) del fill (Felipe VI).

“Trontollar: Especialment una cosa que està poc segura sobre el seu suport o balderament fitxada, moure’s amb un ràpid moviment de vaivé” (Diccionari de la llengua catalana)

Comparteix aquesta entrada