Juan Carlos I? Putin?… L’exiliat Valtònyc lliure a Europa!

293

PUNT.- El règim de Vladímir Putin es “una cleptocràcia autoritària estancada dirigida por un president vitalici envoltat  d’un cercle d’oligarques”, segons una resolució del Parlament europeu (16 setembre 2021). Però polítics espanyols han mantingut relacions polítiques i econòmiques amb el Kremlin putinesc com… José Maria Aznar, Mariano Rajoy, José Luis Rodríguez Zapatero, Pedro Sánchez, Felipe VI, Juan Carlos I.

CONTRAPUNTS.- Mentre a l’oest hi ha una guerra terrible entre Rússia i Ucraïna… a l’est, un somrient Juan Carlos, el dels obscurs afers financers  i de faldilles, ve com un rei de la rica i corrupta Abu Dhabi  al territori espanyol del repressor 155, del “a por ellos”, dels piolins, del desacreditat aparell judicial espanyol, de l’espionatge que viola els drets i les llibertats de les persones i dels pobles.

Segurament Juan Carlos no tindrà temps aquests dies de retornar a Putin la condecoració que va rebre del president  rus. El seu fill i el Govern espanyol no li exigiran que retorni aquesta condecoració. Però l’operació política i mediàtica blanquejadora del rei imposat pel dictador Francisco Franco te avui una altre gran taca. El raper Valtònyc, exiliat a Bèlgica com el president Carles Puigdemont i com un David davant el gegant Goliat, no serà extradit a territori espanyol. Fora interessant  conèixer la reacció de Juan Carlos I, de Felipe VI i dels seus servents quan escoltin les cançons raperes de Valtònic critiques amb la monarquia espanyola i quan llegeixin la sentencia del Tribunal de Justícia de Gant. Aquest tribunal impedeix definitivament que Valtònyc sigui extradit a Espanya i deixa al raper en llibertat a Europa.

Comparteix aquesta entrada