El borbònic PSOE de Batet, Iceta, Illa… contra el català

317

PUNT.- Meritxell Batet (PSOE), presidenta del Congrés espanyol, impedeix que els diputats catalans s’expressin en català i els obliga a fer-ho en castellà. El ministre de Cultura, Miquel Iceta, i el líder del PSOE a la regió catalana, Salvador Illa, donen suport a Batet.

CONTRAPUNTS.- Els borbònics i juancarlistes Batet, Iceta i Illa coincideixen en la pràctica colonial amb PP, VOX, CS. Es fals, per tant, que vulguin un acord amb l’independentisme per salvar el català a les escoles i al carrer.

Hi ha una radical diferencia entre el Congrés / Senat d’Espanya i el Parlament de Catalunya. Al Congrés / Senat espanyols es obligatori expressar-se en castellà i està prohibit fer-ho en català. Al Parlament català, els diputats s’expressen lliurement en la llengua que volen.

Els partits espanyolistes (PSOE, PP, VOX, CS) defensen un bilingüisme lingüístic asimètric (?) a les escoles de la regió catalana. Els escolars a Catalunya han de rebre l’ensenyament en la llengua dels seus pares sempre que sigui l’espanyol. Els escolars a Espanya han de rebre l’ensenyament en espanyol encara que no sigui la llengua dels seus pares.

Sorprèn, o no?, que ER sigui servil al PSOE. ¿Forma part del preu a pagar a canvi d’uns indults?

Comparteix aquesta entrada