Putin… i els borbònics Juan Carlos, Godó, Juliana…

442

A les xarxes es llegeix que el periodista Enric Juliana, en una entrevista a l’ultra espanyolista “El Mundo”, fa tres afirmacions que mostren un personatge que ja no enganya a ningú en els àmbits polític i mediàtic. Primera: “Sempre he considerat que Espanya és el meu país”. Segona: “Hagués votat que no en una consulta independentista”. Tercera: “La Vanguardia no ha estat mai independentista”.

2.- Juliana té raó. “La Vanguardia” és un diari espanyol, contrari a la independència de Catalunya.  Ha estat i és contrari als drets i les llibertats del poble català i contrari a l’autodeterminació dels pobles. Així és “La Vanguardia española” de l’època franquista, de l’etapa del director fatxa Luís de Galinsoga. Així és també ara el diari de Javier Godó, conde de Godó que, gràcies a Juan Carlos I, es grande de España. Però Godó no renuncia a aquest títol malgrat els escàndols financers i de faldilles del que va ser rei imposat pel dictador Francisco Franco. Els fets demostren, i les paraules de Juliana ho corroboren, que “La Vanguardia” és un diari espanyol, monàrquic, borbònic, juancarlista.

4.- Tampoc Juan Carlos ha retornat a Vladimir Putin la condecoració que aquest li va concedir el 3 de juliol del 2012. El president rus va lliurar a Juan Carlos a Moscou la màxima condecoració russa.  Juan Carlos va elogiar a l’ara maleit Putin: “Espanya, senyor president, es congratula dels èxits aconseguits pel seu país i del camí del progrés que des de fa anys transita. Rússia s’ha consolidat com a soci de primer ordre de la Unió Europea (…) Els reptes de la societat internacional del segle XXI requereixen dels nostres esforços conjunts (…) Els països europeus i Rússia ja hem demostrat capacitat de col·laboració”.

Comparteix aquesta entrada