Un Pedro Sánchez debilitat opta pels hereus d’Eta, no pels qui posen urnes

414

1.- Un Pedro Sánchez debilitat i desprestigiat, el seu trontollant Govern PSOE / Podemos, polítics com Margarita Robles, Miquel Iceta, Salvador Illa… opten per EH Bildu, formació hereva d’ETA segons l’unionisme (PSOE, PP, VOX, CS). Sánchez no fa res per tenir el suport  d’ERC, Junts i CUP que posen urnes, volen fer-ho sense repressió i  actuen sense violència… però que son objecte d’espionatge per part del CNI (Centro Nacional de Inteligencia) i les clavegueres de l’estat.  Ni Robles dona explicacions d’aquest escàndol internacional ni Sánchez fa dimitir a la ministra de Defensa pel Catalangate que, donada la seva dimensió, també és un Eurogate.

2.- El Govern Sánchez ha salvat així en una votació molt ajustada el decret econòmic per pal·liar  l’impacte de la guerra d’Ucraïna. Ha comptat, entre altres, amb el vot favorable de PNB i EH Bildu, formacions que juguen amb uns discursos críticament abrandats però, alhora, amb una actuació espanyolista favorable a la Moncloa borbònica i centralista per afavorir els privilegis del País Basc com el concert econòmic. Sánchez també ha tingut el vot favorable de l’autèntic hereu de la vella Convergència, un PDeCAT irrellevant que s’encamina cap la seva desaparició política, social i electoral.

Comparteix aquesta entrada