Borrell entre el terrorisme dels GAL i el Catalangate / Eurogate

429

El Catalangate / Eurogate (l’espionatge d’Espanya afecta a eurodiputats catalans i a les llibertats de Catalunya i la Unió Europea) té el precedent d’un polèmic escàndol d’espionatge en torn a Josep Borrell (PSOE) com ministre d’Exteriors i que ara es el desacreditat representant de la UE per a Afers Exteriors i Política de Segurat.

2.- Borrell fou considerat per ERC i Junts com a responsable de l’espionatge perpetrat contra delegacions de Catalunya a capitals europees com Berlín, Londres i Ginebra. Els partits liderats per Carles Puigdemont i Oriol Junqueras presentaren una petició conjunta al Congrés demanant explicacions a Borrell.  

3.- L’actual presidenta del Parlament, Laura Borràs, que llavors era portaveu de Junts va afirmar: “El informe que el ministeri d’Exteriors ha enviat al TSJC recull informació precisa i trucades telefòniques a les delegacions de la Generalitat. Una funció que sembla pròpia del CNI i del ministeri d’Interior per espiar forces polítiques en una actuació que s’assembla  molt a la impulsada per Jorge Fernández Diaz com ministre del PP”. Però la petició de compareixença d’un covard Borrell fou rebutjada (29/07/2019) pel quatripartit espanyolista (PSOE, PP, VOX, Cs).

4.- L’afer d’espionatge va tornar a plantejar-se (juliol 2021). Microsoft va informar que els serveis d’intel·ligència espanyols, a traves de mòbils i ordinadors, havien espiat a més d’un centenar de persones a Catalunya. Entre els espiats figuraven Carles Puigdemont, Jordi Puigneró, Roger Torrent, Ernest Maragall, Sergi Miquel, Anna Gabriel i gent del seu entorn.

5.- Cal tenir en compte que Borrell te un sinistre precedent personal i polític. Josep Borrell va assegurar (13/09/1998) que defensar José Barrionuevo (ministre d’Interior) i Rafael Vera (secretari d’estat de Seguretat), condemnats pel terrorisme d’estat dels GAL “forma part del meu projecte de futur”. Óndia, terrible! Es el mateix Borrell que, en un míting de la franquista Societat Civil Catalana, va apel·lar a “desinfectar” Catalunya per curar-la de la malaltia de l’independentisme”. Òndia, terrible”!

Comparteix aquesta entrada