Mort i vida de l’home Jesús al segle XXI

367

“Què vol dir la mort de Jesús per nosaltres?” és un dels 235 punts de “La fe cristiana. Una saviesa oberta al món d’avui” de l’alemany Gerd Theissen, teòleg cristià i pastor evangèlic.

2.- Jesús va ser condemnat i crucificat. Fou víctima de conflictes entre dominadors i dominats, el camp i la ciutat, els pobres i els rics. Va patir enmig d’un Déu amagat. Va cridar: “Déu meu, Déu meu, per què m`has abandonat?” Volia cridar desesperat: per quin motiu m`has abandonat? Quin sentit te aquest sofriment? Justament aquesta manca de sentit té un sentit per nosaltres. Per la mort de Jesús, Déu ens assegura: no us abandono mai, tampoc en l’eclipsi de Déu.

3.- Molts creien que Jesús seria el nou rei. Amb ell començaria un món en pau i llibertat. Però Jesús no volia dominar. Ell deia: “Els que figuren com a governants de les nacions, dominen com si en fossin amos. Però entre vosaltres no ha de ser pas així. Qui vulgui ser el primer, que es faci el darrer de tots”. Amb la seva mort en creu, Jesús es va fer el darrer de tots. Justament per això va morir per nosaltres. Déu anuncia per la seva mort : jo escullo el que en el món no val res; faig no res, el que en ell es té per gran. Allò que val en el món, per a mi no val res.

4.- Quan Jesús va ser condemnat, un altre va ser alliberat, els deixebles van fugir, el van trair, el van negar. Van mirar de salvar la pròpia vida, tot sacrificant la de Jesús. La seva mort va ser vida per a molts. Els cristians confessen: Jesús va morir no només per aquells qui el van trair. Va morir per nosaltres. Va morir per tothom. Que hi hagi homes que deixin que d’altres morin per ells, no és cap motiu de salvació. És la perdició que demana redempció.

5.- Més enllà dels límits de la mort sentim el missatge: el pecat és deixar que altres morin per un. No obstant això, per la mort de Jesús, Déu anuncia: d’aquest pecat, us en vull alliberar. Vosaltres no esteu condemnats a viure a costa d’altres. Vosaltres podeu viure a favor d’altres. Doncs també Crist no només va morir, sinó que també viu per vosaltres. Per això vosaltres també podeu viure, i ser en vida per als altres.

Comparteix aquesta entrada