Putin, el “procés”, el rei i els extremistes espanyols

569

PUNT.- “També anem sabent com el Kremlin ha intervingut de diverses maneres en el ‘procés’. Del que es tractava es de debilitar a les democràcies occidentals (…)” escriu Lluís Foix, periodista històricament vinculat a “La Vanguardia”, a l’article “Putin ha atret els extrems”

CONTRAPUNTS. El que se sap, i no només es va sabent, és que els que han estat en contacte amb el Kremlin de Vladimir Putin son reis, presidents i polítics espanyols extremistes contraris al “procés”. Son, com a mínim, Juan Carlos I, Felipe VI, José Maria Aznar, Mariano Rajoy, José Luis Rodríguez Zapatero, Josep Borrell.

Menció especial mereix el pare del rei actual. Putin va lliurar a Juan Carlos el Premi Estatal de Rússia, màxim guardó d’aquest país, en una cerimònia a la sala Alexandre del Gran Palau del Kremlin (19 de juliol del 2012). El dictador rus i el rei espanyol s’intercanviaren paraules d’elogi i solidaritat en nom de Rússia i d’Espanya. Felipe VI i Pedro Sánchez encara no han exigit a Juan Carlos que retorni aquesta condecoració a Putin donada la sagnant guerra iniciada pel Kremlin contra Ucraïna i la seva sobirania.

Una precisió. El “procés” no és una actuació diabòlicament  putiniana. El “procés” és una actuació democràtica i pacífica favorable als drets i les llibertats nacionals de Catalunya. Una actuació com la del Sàhara Occidental i Ucraïna que volen existir al segle XXI segons aquests drets i llibertats malgrat la repressió dels règims marroquí, espanyol i rus.

Comparteix aquesta entrada