La relació d’ER amb una “espia russa” desmantella el joc brut de Rufián, Tardà i Vilalta contra Junts

521

Els contactes de la direcció d’ER amb una “espia russa”, de la minoria russa letona, acusada de treballar per al Kremlin, desmantella el joc brut practicat sobretot per Gabriel Rufián, Joan Tardà i Marta Vilalta contra Carles Puigdemont i Junts.

2.- Quico Salles informa d’aquests contactes a www.elmon.cat amb documentació gràfica. ER i la seva representació a l’Europarlament s’han reunit amb una veritable icona de la lluita prorussa: la letona d’origen rus Tatiana Zdanoka, eurodiputada acusada de ser una agent encoberta de Moscou. La trobada es va registrar en una visita que els presos polítics després de ser indultats van realitzar al Parlament Europeu (juliol 2021). En aquell viatge, els líders de la formació republicana (Oriol Junqueras, Raül Romeva, Diana Riba,  Jordi Solé) es reuniren amb Zdanoka (eurodiputada de Letònia, de la minoria prorussa, que tenia l’ escó a l’ALE, el mateix grup que els republicans).

3.- Coneguda defensora de Vladímir Putin, la integració de Zdanoka a l’ALE ha portat cua a l’Europarlament. La polèmica també va esclatar quan la BBC va difondre  que les autoritats de Letònia li van obrir una investigació perquè sospitaven que treballava per a Moscou com a informant i intentant protegir els interessos del Kremlin tant a Letònia com al Parlament Europeu. De fet, l’adjunta al secretari general de l’OTAN, Baiba Braze, la va acusar directament a través de Twitter de ser una agent clandestina pel Kremlin.

4.- Valdria més que ER es referís als contactes cordials de reis, presidents i polítics de l’Espanya borbònica i juancarlista amb Vladimir Putin i el seu entorn: Juan Carlos I, Felipe VI, José Luis Rodríguez Zapatero, Josep Borrell, José Maria Aznar, Mariano Rajoy…

Comparteix aquesta entrada