Sala-i-Martín ja va qualificar fa quatre anys a Borrell de “sinistre i paràsit”

383

El borbònic José Borrell aprofita la invasió violenta de Rússia a Ucraïna per atacar a Carles Puigdemont. www.avantguarda.cat n’ha deixat constància en l’article “Sinistre Borrell. Del GAL terrorista a atacar a Puigdemont”. L’economista Xavier Sala-i-Martin ja va qualificar fa quatre anys a Borrell de “sinistre i paràsit”. Així s’explicava el 5 de juny del 2018 en aquesta web.

2.- Borrell, acompanyat de Salvador Illa (PSOE) i Xavier Garcia Abiol (PP), va participar en un míting de l’ultra Sociedad Civil Catalana. Sala-i-Martín va comentar: “El discurs de Borrell enfotent-se del físic d’Oriol Junqueras quan aquest és a la presó és un dels actes més miserables que s’han vist mai al nostre país”.

 3.- Sala-i-Martin recordava ja llavors frases contra els sobiranistes que “demostren quin tipus de persona es Borrell”. Frases com “cal desinfectar Catalunya de l’independentisme” o “llegaremos a las manos” si els independentistes no deixen de pensar com pensen.

4.- Sala-i-Martin recordava “els escàndols que han anat esquitxant a Borrell en la seva vida política (…) Un dia va arribar a ser candidat del PSOE a la Moncloa… però va ser obligat a dimitir per l’escàndol dels seus col·laboradors Aguiar i Huguet al ministeri (…) Malgrat no tenir qualificacions universitàries que ho justifiquessin, Borrell va ser col·locat com a rector de la Universitat Europea de Florència simplement perquè era un home del partit socialista que tenia poder a aquella època a Europa i perquè calia Borrell calladet i content” (…) Però poc temps després va ser obligat a dimitir per haver enganyat  la universitat. No havia declarat que treballava i cobrava d’Abengoa quan sabia que el rector no podia cobrar sobresous fora de la universitat (…)  Malgrat ser l’economista ‘estrella’ del consell d’Abengoa (i cobrar uns 2 milions d’euros) no va veure l’endeutament que estava acumulant la companyia que la va portar a la fallida (…) I no va veure que uns estafadors li van estafar 150.000 euros.  El ministre arrogant que s’havia passat la vida esclafant adversaris i donant lliçons, de sobte es va convertir en la riota de la classe empresarial’ espanyola”.

5.- Sala-i-Martin continuava : “Borrell mai no ha tingut una feina productiva. Sempre ha viscut de l’estat, del partit, o de les institucions on l’estat o el partit tenien influència. Perquè Espanya és un estat extractiu on unes elits controlen el poder polític i econòmic per extraure els diners dels ciutadans. Borrell n’és l’exemple paradigmàtic”.

 6.- Sala-i-Martin concloïa la seva crítica implacable: “Borrell ens diu que cal desinfectar Catalunya de l’independentisme. No, senyor Borrell: el que cal és desinfectar Espanya dels paràsits que, com vostè, viuen dels diners dels altres. Si poguéssim desinfectar Espanya, ho faríem. Però els partits que representen l’elit (PSOE, PP…) ho tenen tot lligat i ben lligat. I com que no podem desinfectar Espanya, l’única opció és marxar i votar els partits que volen marxar, i fer un país nou, des de zero, perquè els paràsits com vostè no puguin seguir xuclant la sang dels contribuents. I per això seguirem votant els partits independentistes”.

Comparteix aquesta entrada