La Vanguardia borbònica contra el sobiranisme democràtic i pacífic de Junts

334

Jordi Juan, director de La Vanguardia del conde de Godó i també Grande de España per concessió del fugat Juan Carlos I, deixa molt clar que aquest diari borbònic està en contra de Junts per Catalunya i el seu sobiranisme democràtic i pacífic.

2.- Aquest auto reconeixement públic de la línia editorial i informativa dels Godó -ben coneguda des de fa temps en els àmbits cívic, polític, mediàtic- ha estat realitzada per Juan a Madrid. És a dir, a la capital de l’Espanya del fracassat sistema autonòmic, del repressor 155 i que discrimina Catalunya en els aspectes econòmic, social, cultural, lingüístic, internacional…

3.- Tan és així que un diari digital tan ben informat com www.elnacional.cat titula la seva crònica: “El director de La Vanguardia demana a ERC autonomisme sense complexos i que s’oblidi de Junts”. Aquest títol coincideix curiosament amb la crònica del mateix diari borbònic: “Jordi Juan  también expresó su confianza en el giro del Gobierno de Catalunya hacia el pragmatismo, y se permitió desear que ERC abandone sus complejos respecto a Junts per Catalunya y apueste más decididamente por la normalización”.

4.- La Vanguardia pot fer el que vulgui com defensar el fracassat estat de les autonomies que tan perjudica a Catalunya. Però la ciutadania que està a favor de la Catalunya sobirana com ho expressa a les urnes també és lliure per prescindir de La Vanguardia que un temps, de 1939 a 1960, va ser dirigida pel nefast i inoblidable Luís de Galisonga. En tot cas i com a mínim, el fortament subvencionat diari dels Godó hauria de ser informativament transparent sobre els diners que rep de les administracións públiques i com els reparteix.

5.- Si el director de La Vanguardia diu que la Catalunya sobirana atempta contra el pragmatisme i la normalització… ¿vol dir també que l’Espanya sobirana atempta contra el pragmatisme i la normalització? ¿No és més pragmàtic i normal que entre Catalunya i Espanya hi hagi una relació basada en la democràcia, la llibertat, la solidaritat, les urnes i el respecte a la mútua sobirania d’ambdues nacions?

Comparteix aquesta entrada