Conflictes Rússia / Ucraïna i Espanya / Catalunya

449

Conflicte entre Rússia i Ucraïna. Conflicte entre Espanya i Catalunya. Ambdós s’arrosseguen des de fa temps. En l’agressió de Rússia contra Ucraïna,  ¿qui juga un paper similar a Rússia? ¿Espanya o Catalunya? ¿Qui juga un paper similar a Ucraïna? ¿Espanya o Catalunya? ¿Hi ha un Vladimir Putin espanyol? ¿Hi ha un Vladimir Putin català? L’actual president de la Federació Russa va formar part de la policia secreta soviètica durant 16 dels seus 70 anys.

2.- El Parlament de Catalunya, amb predomini de l’independentisme democràtic i pacífic, condemna amb el vots de tots els grups, excepte la CUP i VOX encara que per motius diferents, “l’agressió de la Federació Russa a la República d’Ucraïna”. Condemna radical a l’atac del règim rus contra una nació com Ucraïna que te dret a viure en pau i a exercir el seu dret a l’autodeterminació. Les institucions catalanes facilitaran tan puguin ajut humanitari a les víctimes del conflicte. I els sobiranistes catalans rebutgen la cínica perversió del dret a l’autodeterminació que pretén el règim de Putin.

3.- Hi ha un interrogants de caràcter polític i judicial en el règim espanyol.  La seva cúpula judicial (Tribunal Constitucional, Tribunal Suprem, Tribunal Superior de Justícia de Catalunya…) tombarà aquests acords del Parlament de Catalunya i perseguirà la presidenta, la mesa, els diputats i les diputades del Parlament per considerar que aquests acords ultrapassen les seves competències?. I és que la intromissió del poder judicial espanyol en el poder legislatiu català és una constant.

Comparteix aquesta entrada