PSOE arrimat als extrems

283

L’extremisme s’instal·la d’una forma o altra a les institucions de les democràcies liberals. Sectors del PP i del pràcticament desaparegut Cs, tot VOX son els extremistes a Espanya. També el PSOE s’arrima als extrems. “Arrimar: posar una cosa tocant a una altra” (Diccionari de la llengua catalana).

2.- Un partit històricament federal i republicà, en teoria, com el PSOE se situa avui en un extrem al llençar el federalisme a la paperera de la història i convertir-se en un partit centralista, borbònic i juancarlista. La desacreditada monarquia espanyola va ser imposada pel dictador Francisco Franco en la persona de Juan Carlos I, avui fugit a Abu Dhabi a causa d’obscurs afers financers i de faldilles. De fet, el franquisme continua arrelat en institucions polítiques, judicials, policials, mediàtiques… Règims com el franquista son extremistes a l’Europa democràtica.

3.- Un dels cims de l’extremisme del PSOE és el dels GAL. “El trist episodi dels GAL es va realitzar pel govern de Felipe González per acabar amb ETA”, ha escrit Lluis Foix en el seu blog. José Barrionuevo (ministre d’Interior) i Rafael Vera (secretari d’estat de Seguretat), foren condemnats per terrorisme d’estat, i posteriorment indultats pel Govern de l’extremista José Maria Aznar. Josep Borrell va afirmar (13/09/1998) que defensar Barrionuevo i Vera forma part del seu projecte de futur: “La solidaritat amb aquests companys va irrenunciablement unida al nostre projecte de futur”. Pur cinisme extremista.

4.- Un altre episodi demostra l’extremisme del PSOE. El president Pedro Sánchez va elogiar fa un any (2 febrer 2021) solemnement al Congrés de Diputats a VOX “pel seu sentit d’estat”. Sánchez agraïa així als ultres la seva abstenció en la tramitació del decret dels fons europeus que facilitava la seva aprovació. El sentit d’estat espanyol de PSOE i de VOX es el mateix. Òndia!. “Òndia: eufemisme per hòstia” (Diccionari de la llengua catalana).

Comparteix aquesta entrada