Pedro Sánchez… contra la Constitució i l’Espanya independent

495

El president espanyol, Pedro Sánchez, està contra la legalitat constitucional i contra l’Espanya independent. Així es dedueix de les seves respostes en el Senat a, entre altres, el portaveu de Junts,  Josep Lluís Cleries.

2.- Pedro Sánchez no vol referèndums perquè “només divideixen”. És a dir, està en contra de la Constitució que en l’article 92 preveu la celebració de referèndums. El primer dels tres apartats d’aquest article estableix: “Les decisions polítiques d’especial transcendència podran ser sotmeses a referèndum consultiu de tots els ciutadans”.  La mateixa Constitució de 1978 va ser ratificada per un referèndum que plantejava aquesta pregunta: “Aprova el projecte de Constitució?”.

3.- Sánchez també està en contra de l’independentisme perquè, diu, es “una teoria política del segle XIX o del segle XX”. Es a dir, està en  contra de l’Espanya independent perquè defensar-la es quelcom d’un passat que s’ha de superar. Segons el president espanyol, en aquests moments cal integrar “totes les nacions de la Unió Europea per a ser suficientment grans i rellevants”. ¿Per què una d’aquestes nacions no pot ser Catalunya? La sea població és de 7.700.000 de persones. Moltes nacions, que a mes funcionen millor que Espanya, tenen una població similar a la de Catalunya. Alguns exemples… Bèlgica (11 milions), Suècia (10 milions), Portugal (10 milions), Àustria (8 milions), Suïssa (8 milions), Dinamarca (6 milions), Finlàndia (5 milions), Noruega (5 milions), Nova Zelanda (5 milions)…

4.- Pedro Sánchez ha de saber que avui, en ple segle XXI, el dret d’autodeterminació forma part de la legalitat espanyola. El BOE 1977/10733 assumeix el Pacte Internacional de Drets Civils i Polítics aprovat per Nacions Unides. El primer apartat del seu primer rticles estableix: “Tots els pobles tenen el dret d’autodeterminació”.

5.- Les contradiccions  del president d’un desprestigiat règim espanyol, que té una “democràcia defectuosa” segons el prestigiós “The Economist”, son fruit d’una obsessió compartida de l’annexionisme espanyolista contra la sobirania de Catalunya.

Comparteix aquesta entrada