Política lingüística annexionista de Hitler

360

PUNT.- A l’article “Aquell Munic de 1938”, el periodista Lluís Foix explica  la política que Adolf Hitler aplicava en els pobles que eren ocupats pel nazis. Escriu:  “L’argument de Hitler és conegut. Si la majoria d’aquell territori parlava alemany el que és natural és que pertanyi a Alemanya. Aquesta mateixa idea va servir per a l’annexió d’Àustria pels nazis aquell mateix any”.

CONTRAPUNT.– L’annexionisme de 1938 pot aplicar-se  a l’annexionisme del 2022. ¿Quina seria ara la política del dictador Hitler, gran amic del dictador Francisco Franco, en matèria lingüística aplicada al territori català?. “L’argument de Hitler és conegut. Si (hipotèticament o no) la majoria d’aquell territori parlava alemany (en aquest cas, l’espanyol) el que és natural es que aquell territori pertanyi a Alemanya (en aquest cas, Espanya). Aquesta mateixa idea va servir per a l’annexió d’Àustria pels nazis aquell mateix any”.

Comparteix aquesta entrada