Aragonès ha de tractar amb Puigdemont sobre la repressió i la unitat sobiranista

303

El president Pere Aragonés s’ha de reunir amb Carles Puigdemont, president exiliat, per tractar sobre la unitat del sobiranisme i sobre una resposta conjunta contra la repressió de l’estat espanyol.

2.- Laura Borràs, que l’espanyolisme vol llençar-la a la paperera de la història o del Codi Penal, ha exposat amb motiu del cas del diputat Pau Juvillà, la necessitat d’una resposta col·lectiva a la sistemàtica repressió del règim.  Des del partit d’Oriol Junqueras, la portaveu Marta Vilalta i Laura Vilagrà (consellera de Presidència) diuen que desconeixen la proposta de Borràs i que una proposta ha de ser presentada formalment. Vaja, tan formalment com actua la fracassada mesa de diàleg entre PSOE i ER!…

3.- En tot cas, ER ha d’admetre que hi ha tres qüestions bàsiques pel sobiranisme català… Reconèixer el fracàs de la mesa de diàleg ajornat sine dia… Recosir i enfortir la unitat independentista… Donar una resposta independentista conjunta, sempre pacífica, a la repressió del règim.

4.- Sobre aquestes qüestions versarà lo ronda de contactes de Pere Aragonés. La portaveu del Govern, Patrícia Plaja, ha explicat que Aragonès pretén “fer una valoració de la situació actual, parlar sobre la resolució del conflicte polític entre l’Estat espanyol i Catalunya, i abordar els projectes i l’horitzó de tot el conjunt de l’independentisme”. Lògic és que la ronda inclogui els partits parlamentaris com ER, Junts, CUP… entitats cíviques com Òmnium Cultural i l’ANC (Assemblea Nacional Catalana)… els polítics i els activistes perseguits, empresonats, exiliats i el Consell per la República que lidera el president exiliat i eurodiputat Carles Puigdemont.

5.- El Consell per la República denuncia la nova ingerència dels poders de l’estat espanyol. Manifesta el seu suport a la presidenta Laura Borràs, al diputat Pau Juvillà, “a tots els diputats en la defensa dels seus drets com a representants escollits pel poble de Catalunya”. I requereix a tots els partits, entitats i societat civil que “actuïn amb la màxima unitat i determinació tot assumint i responent col·lectivament a aquest nou atac inadmissible a la sobirania del poble català i que es mantinguin ferms en la defensa dels valors del parlamentarisme, màxim exponent de la democràcia en un estat del segle XXI. Un organisme administratiu mai no pot condicionar ni sostraure el dret de representació que el poble exerceix mitjançant el sufragi”.

Comparteix aquesta entrada