Laura Borràs i Pau Casals no estan a Westminster

385

Laura Borràs i Pau Casals (1876-1973) no estàn a Westminster. La molt honorable presidenta de l’assetjat Parlament de Catalunya està a Barcelona, Catalunya. Una nació catalana en que tristament s’imposa el  sistema judicial de l’estat espanyol desacreditat a la Unió Europea i la repressió contra el moviment per la independència de Catalunya (2009-2021). Així es demostra documentalment en el recomanable llibre “Causa general” del periodista Jordi Panyella.

2.- L’autor cita unes paraules de Borràs. “Cap tribunal, ni cap presó, ens farà renunciar a les nostres idees” va proclamar des del micròfon de la presidència del Parlament, lluint a la solapa de la jaquet una gran papallona de color groc.

3.- Laura Borràs no ha suspès cap activitat parlamentaria, diguin el que diguin els de VOX i similars. L’activitat del Parlament va ser alterada i suspesa degut a l’aplicació del 155 gràcies a un pacte de PP i PSOE amb el suport de partits amb adn franquista com Ciudadanos i VOX. L’activitat del Parlament també ha estat alterada ara degut a una decisió de la Junta Electoral Central que pren el seu escó al diputat Pau Juvilla, malalt de càncer, elegit pel poble, i malgrat que la JEC no és un tribunal, que la seva decisió ha estat recorreguda i que no hi ha sentència ferma.

4.- Tan de bo el Parlament de Catalunya fos com la Cambra dels Comuns del Regne Unit. Tan de bo la vigent legislació espanyola respectés els drets de tots els diputats, la seva llibertat d’expressió, la voluntat dels catalans expressada les urnes, les crítiques a la Corona…

5.- Laura Borràs s’ha fet seves diverses vegades les paraules de Pau Casals a les Nacions Unides (24 octubre 1971). Aquest és l’extracte del discurs: “Deixeu-me que us digui una cosa. Jo sóc català. Catalunya és avui una regió d’Espanya, però què ha estat Catalunya? Catalunya ha estat la nació més gran del món. Jo us n’explicaré el per què. Catalunya va tenir el primer Parlament, molt abans que Anglaterra. Catalunya va tenir les primeres Nacions Unides. Al segle XI totes les autoritats de Catalunya es van reunir en una ciutat de França, aleshores Catalunya, per a parlar de pau, al segle XI… pau al món i contra, contra, contra les guerres, la inhumanitat de les guerres…. això és Catalunya”.

Potser avui, Pau Casals si fos diputat del Parlament es quedaria sense escó per decisió de qualsevol tribunal espanyol.

Comparteix aquesta entrada