Mor Jordi Maluquer, home de fe compromés amb la democràcia i la independència

339

Jordi Maluquer Bonet (15/05/1935 / 15/01/2022) va escriure fa menys de quatre anys (07/09/2018)  un article dedicat al seu bon amic que acabada de morir, mossèn Josep Dalmau, titulat “D’un home, d’un temps, d’un país”.

2.- Els qui han conegut i tractat a Maluquer poden dedicar-li les paraules que ell deia de Dalmau… “El seu itinerari demostra que, sensible a les qüestions de fe, i lluitador per les causes socials i democràtiques, ben aviat va veure que qualsevol canvi radical  havia de passar per la independència del seu país”. Ho va escriure al seu diari, l’Avui”, del que en va ser un dels fundadors, conseller delegat i director. Aquesta vinculació va continuar amb “El Punt Avui”.

3.- Maluquer va tenir que viure, patir i actuar, com tants i tants de la seva generació, donant la cara, i també a la clandestinitat, contra el franquisme i el nacional catolicisme que està a les antípodes del missatge evangèlic de solidaritat i d’alliberament. Tanta i tant diversa ha estat l’activitat cultural, social, cívica i amb sentit cristià de Jordi Maluquer que també se li pot aplicar el que ell va dir de Josep Dalmau… “Les guineus tenen caus, i els ocells, nius, però el Fill de l’Home no te on reposar el cap” (Mateu 8, 20). Ara, sí, que descansi en pau. En una pau silenciosa i esperançada.

Comparteix aquesta entrada