“Causa general” contra Catalunya, el llibre que la delegada Gay del 155 no llegirà

596

La nova delegada del Govern espanyol a Catalunya, Maria Eugènia Gay, avaladora del repressor 155 no llegirà el llibre “Causa General” que descriu la repressió de l’estat espanyol contra el moviment per la independència de Catalunya (2009-2021). Aquesta repressió es negada per Gay, i des del PSOE a VOX. Però “Causa general” nega credibilitat als que pensen i actuen com Gay.

2.- L’autor del llibre és Jordi Panyella, periodista de El Punt Avui. Segons el recompte minuciós de Panyella, són 2.562 les persones represaliades per l’Estat espanyol, amb investigacions policials i judicials de tota mena, víctimes de la persecució administrativa, econòmica i política per la seva participació en el moviment independentista de Catalunya. Si s’afegeixen les 1.066 persones bastonejades l’1 d’octubre de 2017, pugen fins a 3.628. 

3.- Al darrere dels números freds hi ha el retrat d’un moviment polític tan complex com agosarat i multitudinari, però també un calidoscopi d’històries personals, amb noms i cognoms, que Jordi Panyella ha reconstruït: històries de coratge i determinació, de conviccions fermes i antigues, massa sovint relats on la por hi apareix en primera persona. Perquè quan la repressió actua de forma indiscriminada, organitzada en una “causa general” que tot ho arrana, ho fa amb l’únic propòsit d’inocular el verí de la por per desmobilitzar l’adversari polític, per convertir la dissidència en pols de silenci.

4.- Així ho expliquen els editors de “Causa general” (Angle Editorial) El llibre serà presentat per l’autor acompanyat de Josep Cruanyes i Núria Cadenes a les 19 hores del 21 de gener a Ona (Pau Claris, 94). Demanar plaça a reserves@onallibres.cat

Comparteix aquesta entrada