ESCRIPTOR ANDREU MARTÍN. Díes nadalencs que importen un rave o que alliberen

543

L’escriptor Andreu Martin te una web en que escriu “La parida de l’Andreu”. “Parida. Acció de parir una idea, etc., en sentit pejoratiu” (enciclopèdia.cat)

2.- A “La parida de l’Andreu”, l’escriptor escriu: “Aquest any, observareu que no estic tan nadalenc com altres anys. Aquesta prova titànica a què ens està sotmetent el Senyor m’està fent cada cop més descregut i, francament, m’importa un rave que un dia naixés en una establia i passés fred i altres privacions. I no tinc la sensació que arreglés res fent-se torturar i crucificar, no em sembla allò que es diu una idea brillant. Pel que fa als reis, potser també entendreu que soc una mica més antimonàrquic que ahir i no tant com demà. El que sí que us vull desitjar és un feliç, pròsper i sa saníssim i saludable proper any. Però això ja us ho diré el dia 31”.

3.- Des de www.avantguarda.cat es realitza el següent comentari: “Benvolgut i bon veí Andreu. Continuo creient, o pensant, o sentint, o intuint que Jesús i els que intenten existir segons el seu estil o esperit neixen a la intempèrie i al marginal Betlem, no neixen a cap poderós Abu Dhabi. Continuo opinant que gent d’arreu i de tot el temps, creients o agnòstics, poden experimentar d’alguna forma que l’Evangeli i l’esperit de Jesús tenen sentit, humanitzen, alliberen. Ah! i Jesús naixerà a Abu Dhabi si Abu Dhabi és converteix en Betlem. Ep!, també puc estar equivocat. Si és així, potser em sortirà des del meu fons allò de Déu meu, Déu meu ¿per què m’heu abandonat?… que avui no sé interpretar si es una expressió d’ateisme, o una expressió de fe esperançada, o les dues coses alhora. Bon Nadal i bon any”

Comparteix aquesta entrada