Mor Desmond Tutu. Ignorat per l’espanyolisme. Elogiat pel sobiranisme

407

PUNT. Mor Desmond Tutu. Arquebisbe anglicà lluitador a favor dels drets i llibertats de les persones i dels pobles, i contra la segregació racista i l’apartheid. Premi Nobel de la Pau (1984). Premi Internacional de Catalunya (2014). Indiferència o menyspreu silenciós per part del constitucionalisme espanyolista, des de PSOE a VOX.

CONTRAPUNT. Desmond Tutu mor… plorat i elogiat pel sobiranisme / independentisme català. Un exemple, la bèstia negra del règim espanyol, Carles Puigdemont. (“Bèstia negra. Allò que és o es considera causa de mals i objecte d’odi”. Diccionari de la Llengua Catalana). El president català exiliat i eurodiputat escriu aquest tuït: “Descansi en pau Desmond Tutu. La seva paraula va ser més poderosa que les armes. I va obrir camins que semblaven impossibles de recórrer. Va donar esperança a milions de persones en moments tenebrosos”. El present i el futur ha de seguir aquest camí amb l’esperit de Desmond Tutu.

Comparteix aquesta entrada