Batet (PSOE) i Casado (PP) contra el català en el Congrés i el Senat

404

PUNT.- “Abans hi havia consens sobre la llengua. Al Congreso tots en espanyol (obligatori) perquè al Parlament tots en català (voluntari). Ells han trencat això al Parlament, per tant és moment de parlar només català al Congreso. Hem d’evidenciar qui imposa llengües a qui”. Miquel ho escriu així en un tuït.

CONTRAPUNT.– Al Congrés i al Senat de l’Espanya, que diuen és plurilingüe, s’imposa obligatòriament parlar en espanyol i està prohibit fer-ho en català. Així actua despòticament l’actual presidenta del Congrés, Meritxell Batet (PSOE). O com diria l’indocumentat Pablo Casado (PP), al Congrés i al Senat no es pot fer pipi ni caca si no es parla en espanyol. Alhora el Parlament de Catalunya, amb majoria independentista, els diputats parlen lliurement en català o en espanyol. Ja és hora que el que es practica al Parlament es faci al Congrés i al Senat. Seria ètic, pedagògic i políticament just que els diputats i senadors dels partits catalans s’expressessin, de manera oral i escrita, en català en el Congrés i el Senat. Prohibir-lo i deixar-los sense paraula seria un escàndol que posaria de relleu l’escàs nivell democràtic del règim monàrquic i constitucional espanyol.

Comparteix aquesta entrada